Autor Tema: Charter-mogućnost kao privredna delatnost  (Pročitano 13931 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vladimir

• Mornar
  • **
  • Pol: Muškarac
    • http://www.navcharter.com/
Charter-mogućnost kao privredna delatnost
« poslato: 08, 01, 2009, 16:16:34 posle podne »
Mozda svima izgleda suludo ali ja sam ubedjen da na nasim rekama moze da se prave izleti tipa dnevnog cartera na manjim camcima.Video sam da postoje katamarani na uscu ali to je malo izkomercijalizovano.
Da li  uopste neko  zna kako da se otvori jedna takva agencija, recimo camac sa kapacitetom od 10 do 15 ljudi koje standarde mora da ispunjava da bi bio namenjen za carter.
Da li znate koja ustanova je nadlezna za te stvari pa cu otici tamo da pitam direktno?

« Poslednja izmena: 24, 03, 2012, 18:08:36 posle podne od strane IKA »

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • Drekavac sa Srednjih voda
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
  • Brod tip: Aloa 23
  • Marina: Nautilus marina
  • Veličina: 7 m
???: Charter
« Odgovor #1 poslato: 08, 01, 2009, 19:11:02 posle podne »
na kojoj relaciji bi radio charter?

obavezno ako registrujes registruj DOO a ne partnersko drustvo ili nesto slicno

procitaj ovaj clanak koristan je ...

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Krstarenje-bezbedno-na-pet-brodova.lt.html
« Poslednja izmena: 08, 01, 2009, 19:26:00 posle podne od strane Kapetan »

Van mreže Vladimir

• Mornar
  • **
« Odgovor #2 poslato: 10, 01, 2009, 23:32:17 posle podne »
Cela prica je tek u razvoju.Sto se relacije cartera tice ne biih voleo da budem striktan u tome posto kakav god carter da se napravi bice za manje grupe max 10 do 12 ljudi.
Imam neke camce na umu ali treba da se uvoze iz Amerike ili mozda da se pravi nesto po toj osnovi ovde kod nas.
Vide cu da se jos malo informisem oko svega. Mora da se ispita trziste pre bilo kakvog pocetka.
Nije lako ubediti ljude da se spuste na reku ako nemaju tu naviku.
Drago mi je sto uopste ima ljudi koji hoce da ulaze u ovu pricu.

Van mreže Barba

• Dunavsko-Savski trbusasti brka...
« Odgovor #3 poslato: 11, 01, 2009, 12:36:07 posle podne »
Pravo da vam kazem i ja sam imao slicnu ideju. Ustvari video sam kako to izgleda u Bristolu. Bristol je naprasno resio da postane turisticki grad i opremio se svakojakim mamiparama. Izmedju ostalog i rent a baot-ovima, camcima za grupni obilazak grada i tako to. Medjutim nisam siguran da bi se to kod nas isplatilo, tj. da bi ljudima bilo interesantno. Te voznje brodicem po grckoj obali imaju smisla, malo se peca na prst i najlon, malo se kupa po nekim lepim plazicama, onda se pravi rostilj na nekom finom mestu i na kraju se sve zalije uzom. U Bristolu je druga situacija, gledaju se kojekakve zgradurine od Bog te pita kada, vodic prica kako su englezi uvek bili napredni, kulturni i fini i svi se dive njihovoj genijalnosti.
Sta bi Beograd mogao da ponudi, obilazak tvrdjave i neku pricu o njoj (to stoji), voznja do neke neuredjene adice gde bi mogao da se napravi rostilj i to je odprilike to. Pri tom bi se putnici divili kolicini plasticne ambalaze po obalama, kesetinama i gumama koje kapetan vesto izbegava u stilu Bojana Krizaja...
Za takav jedan projekat bilo bi potrebno osmisliti citavu logistiku, gde ljude voziti, zasto, kod koga...   
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #4 poslato: 11, 01, 2009, 12:48:40 posle podne »
Pravo da vam kazem i ja sam imao slicnu ideju. Ustvari video sam kako to izgleda u Bristolu. Bristol je naprasno resio da postane turisticki grad i opremio se svakojakim mamiparama. Izmedju ostalog i rent a baot-ovima, camcima za grupni obilazak grada i tako to. Medjutim nisam siguran da bi se to kod nas isplatilo, tj. da bi ljudima bilo interesantno. Te voznje brodicem po grckoj obali imaju smisla, malo se peca na prst i najlon, malo se kupa po nekim lepim plazicama, onda se pravi rostilj na nekom finom mestu i na kraju se sve zalije uzom. U Bristolu je druga situacija, gledaju se kojekakve zgradurine od Bog te pita kada, vodic prica kako su englezi uvek bili napredni, kulturni i fini i svi se dive njihovoj genijalnosti.
Sta bi Beograd mogao da ponudi, obilazak tvrdjave i neku pricu o njoj (to stoji), voznja do neke neuredjene adice gde bi mogao da se napravi rostilj i to je odprilike to. Pri tom bi se putnici divili kolicini plasticne ambalaze po obalama, kesetinama i gumama koje kapetan vesto izbegava u stilu Bojana Krizaja...
Za takav jedan projekat bilo bi potrebno osmisliti citavu logistiku, gde ljude voziti, zasto, kod koga...   

ja mislim da od tih chartera najbolje funkcionisu ovi sto leti voze na sveb.. pokupe 20 putnika naplate 100 dinara po coveku i tako dnevno 10 tura ... dok se ne prevrnu...

Van mreže Barba

« Odgovor #5 poslato: 11, 01, 2009, 14:29:45 posle podne »
To ima smisla, ali je vladimir u uvodnom postu pominjao jednodnevne izlete, pa sam odgovarao u tom smeru. Ovo za prevoz je OK, ali mislim da za tim nece biti potrebe nakon izgradnje ovih 5 mostova koje nam je Mrkonja obecao tri dana pre roka,a jos kad se napravi metro, ma idi bre ;D

PS. Izvinjavam se na offtopicu, bilo je jace od mene.  ;)
"Niko nije tako beznadezno porobljen kao onaj koji pogresno veruje da je slobodan" - Gete.

Van mreže Vladimir

• Mornar
  • **
« Odgovor #6 poslato: 11, 01, 2009, 14:34:27 posle podne »
mislim da mozda ima dobrih izgleda da se sve ovo realizuje.Za mene je to najbolji posao koji mozes da imas radim ovaj posao zadnjih sedam godina. OK nisam ga radio ovde kod nas ali marketing je cudo,  ima mnogo ljudi u ovom Beogradu samo im treba prici iz pravog ugla.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #7 poslato: 11, 01, 2009, 16:53:56 posle podne »
cela ta ideja "GSP na rekama" mi se jako svidja.. ali uvek se postavlja pitanje sta kada se iskrcam na drugu obalu .. problem je gradske infrastrukture  nista nismo spustili do vode....

Van mreže espresso

• Veliki Rovac
  • BG-509C
« Odgovor #8 poslato: 14, 01, 2009, 12:50:56 posle podne »
Dule, vidim da ti prodajes tvoj Regal. Ja neuspesno prodajem stari "espresso". Ako se ne prodaju do aprila, eto prilike za pocetak charter-a.
Ne idite utabanim putem. Umesto toga krenite tamo gde puta nema i ostavite trag.

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #9 poslato: 14, 01, 2009, 20:42:22 posle podne »
Vala baš, treća sreća
Dva puta sam bezuspešno probao da napravim neki posao na vodi.
Možda charter i nije loša ideja, samo treba imati pristan na mestu gde je obala prometna, gde dolaze i prolaze ljudi. Oko Juge ili blokovi.
Staviti 3 - 4 brodića za rentiranje, jedan water taxi i ... moglo bi to da zaživi.

ili minibus u sred kneza koji skuplja putnike sa voznju brodom i posle ih vraca u centar kneza... moze i trg republike

Van mreže captjerry

• BARBA - Almaks Marine Security Systems
  • Marina: Klub Ladjari, Sava 17 plkm
« Odgovor #10 poslato: 16, 01, 2009, 21:21:55 posle podne »
poz posle par dana odsustva...zanimljiva tema, mislim da je dosta nas mislilo o tome...za to, bato, moras da imas dosta para u steku, da izdrzis godinu, dve , tri...dok se ljudi ne priviknu, dok se sve ne procuje...uz sve to moras da imas i dobru pricu, tj. destinacije za carter a za "bus" si zakaznio, grad je tu uleteo...taxi, mozda uspe...Dule, mi se onda verovatno znamo, nisam zano da je to tvoja firma...dolazio sam par puta tu, nesto sa Bobanom sa Ade....ne znam da li smo se upoznali ali mislim da je trebalo nesto tu da radimo...ma nije ni bitno...
uglavnom...za ture, Surcinci su se lepo organizovali, imaju (nazovi) brodove, imaju vise pristana, nauticko selo, razne ruckove, razgledanja, price pa se jos nisu razvili, tj nemaju bas neku zaradu...jedino vikendom pune brodove a i to zavisi mnogo od vremenske situacije....mada, oni imaju kesa da mogu da cekaju koliko god treba da to na kraju krene... znam, sa njima sam od starta u toj prici....ali ako treba bilo kakva pomoc, ako si u resio definitivno time da se bavis - tu sam...
..."make way for the positive day"...

065/514 33 58
062/200 763
http://gpsplus.rs/pracenje-plovila/

Van mreže captjerry

• BARBA - Almaks Marine Security Systems
  • Marina: Klub Ladjari, Sava 17 plkm
« Odgovor #11 poslato: 17, 01, 2009, 18:22:01 posle podne »
znam za Bobana...
a znam i za grad...vozio sam im letos par dana katamaran dok se nisu snasli....ako treba bilo kakva pomoc javi...kao sto rekoh sa surcincima sam krenuo od samog starta, lepo smo razradili sve a onda su krenule politicke igre i zajebancije a to mene gusi...i sad sam u kontaktu sa njima, solidno im ide....
..."make way for the positive day"...

065/514 33 58
062/200 763
http://gpsplus.rs/pracenje-plovila/

Van mreže broker975fx

• DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
« Odgovor #12 poslato: 19, 02, 2009, 17:33:55 posle podne »
Ne bih da se nabacujem ali uključite i mene :wild: :preved: - nekako

Van mreže Kapetan

• Administrator
  • www.mojaladja.com
    • Ypsiolon
« Odgovor #13 poslato: 19, 02, 2009, 17:41:12 posle podne »
mogu i ja da drzim jednu turisticku turu pod nazivom "spasimo panjeve" :)

Van mreže Admiral

• Đerdapski kratkodlaki Drekavac
  • Moje Malo Brodogradilište....... 063/200-396
« Odgovor #14 poslato: 19, 02, 2009, 17:55:06 posle podne »
U tom slucaju mozes samo da radis uzvodno.
Pre nego sto panjevi dodju u opasnu zonu.
Dobro došli u moje i Vaše Malo Brodogradilište