E, ovako treba... > Elektronika

Barometar

<< < (3/6) > >>

toske66:
Ako imaju stelovanje onda vrede jer su lepi. Mene Bugarin ubedjivao da je to taj pritisak iako je tog dana pritisak u Beogradu bio 1002 milibara.

Kapetan:
morate da stojite pored merne stanice pa da stelujete ... ono preko neta ne daje dobre rezultate ....

Kapetan:
mislim da je moguce da prima.. postoji radio frekvenca koja se salje po celom svetu , ta radio frekvenca je povezana sa cezijumskim casovnikom u briselu ako se ne varam ... po toj frekvenci se steluju svi satovi samo odaberes u koj si zoni i nema greske ... ja ima dva takva sata kuci i precizni su u sekundu...

za vremensku prognozu bi morao da biras lokaciju ... a imas uredjaje koji mere temperaturu i pritisak i onda procenjuju sta se desava u zavisnosti od ove frekvence... pada pritisak pada sneg zimi , leti pada kisa i oluja ... mali software sa if then else petljom i malom bazom za zadnjih 24 casa ...

Darkobp:

--- Citat: Kapetan  02, 03, 2010, 23:49:40 posle podne ---mislim da je moguce da prima.. postoji radio frekvenca koja se salje po celom svetu , ta radio frekvenca je povezana sa cezijumskim casovnikom u briselu ako se ne varam ... po toj frekvenci se steluju svi satovi samo odaberes u koj si zoni i nema greske ... ja ima dva takva sata kuci i precizni su u sekundu...

--- Kraj citata ---

Iz Hamburga se salje radio signal,i skladjuju se prema atomskom satu,zato su tacni u sekundu,a tvoj sat prima signal svaki minut i koriguje razliku koju tj odstupanje koje je napravio,al mi smo taman na granici sa prijemom signala pa ga dosta jadno hvataju kod nas,pa kad si u debljim zidovima kuci ili  recimo na brodu u limu  necega ni uhvatiti pa ga moras izneti na koji minut napolje

Gde me nadje to mi struka :good:

Kapetan:
znao sam da je negde gore :) btw imas sada da skines tacno vreme i sa satelita ali ne znam da li ima satova koji primaju taj signal...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju