E, ovako treba... > Brodski motori
Osovinski Vod - ugao voda
budens72:
Da li može putem homokinetičkih zglobova da se osovinski vod dovede u potpuno horizontalan položaj, a da pritom i motor bude u istom položaju ali podignut višlje u odnosu na osovinski vod?
Mezija:
--- Citat: budens72 01, 03, 2010, 18:35:40 posle podne ---Da li može putem homokinetičkih zglobova da se osovinski vod dovede u potpuno horizontalan položaj, a da pritom i motor bude u istom položaju ali podignut višlje u odnosu na osovinski vod?
--- Kraj citata ---
Onda su oni najslabiji delovi u sistemu pucace kad budes prebacivao u rikverc isto vazi i za kardan
budens72:
--- Citat: Dule 01, 03, 2010, 18:41:02 posle podne ---Budens, postoji V drive. Tu osovina ide ispod motora. Ako si na to mislio. Znači, motor je u odnosu na osovinu iznad nje i stoji horizontalno u odnosu na uzdužnu osu čamca.
--- Kraj citata ---
Ne mislim na V drive, već u produžetku motora sa kopče na homo zglob koso prema dole,pa homozglobom opet na osovinu koja stoji horizontalno...Ne znam da li me razumete :smile:
Zoran:
Svaki zglob oduzima odredjenu snagu od motora,Idealan položaj možeš da postigneš preko hidrauličk pumpe,itd,ali i tu se gubi dosta snage.
budens72:
ovako sam mislio...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju