E, ovako treba... > Brodski motori
Osovinski Vod - Pozicija Elise
Kapetan:
--- Citat: marke 26, 02, 2010, 21:09:53 posle podne ---Ako projekat dozvoli da se lezaj stavi blizu kraja osovine a gaziste je toliko da je krma iza elise na njemu a ne u koritu broda mozda bi i moglo ali jos nisam video nesto takvo.
--- Kraj citata ---
samo sam mislio da izmestim motor u nazad tako da sve dimenzije ostanu u proporciji ... mora da smo nesto ispustili cim nema vise takvih resenja...
dzoni:
meni je elisa dostupna za ciscenje i iza je veliki list kormila i brod je veoma upravljiv, samo morsko je korito i aluminijum je, nije mnogo tezak - tonu i po, vozio sam neke sa vanbrodskim, nisam bas nesto iskusan, al cini mi se da je moj mnogo laksi za upravljanje...
misaf:
Dzoni ajd to opisi kako ti je elisa dostupna za ciscenje?
List kormila se stavlja iza propelera da bi bio u struji potiska zbog efikasnijeg upravljanja, ali uopste ne mora da bude, samo je tada potrebna veca povrsina lista kormila ili recimo dva kormila, levo i desno...
Kapetan:
uvek mi se svidjalo kako je to uradjeno na Mac Gregoru.. vanbrodski motor je fixan a dva lista kormila upravljaju brodom , odlicna stavr je da ta dva lista mogu da se dignu u vazduh tako da nije neretka scena da macgregor pristaje na obalu ...
evo je i slika
STG:
Kap,ako ti zatreba strucno misljenje za sta god oko brodskog motora javi mi,poslacu ti broj najnaajnajnajnaj majstora u zemlji Srbiji...
Covek je stvarno super,zivkaju ga i do CG,jedini problem je to sto je cesto u guzvi....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju