E, ovako treba... > Brodski motori
Osovinski Vod - Pozicija Elise
broker975fx:
Izgleda da mi elisa nije bila lepo montirana na osovinu a usput fali neki deo, zaboravi kako se zove. Kako god osovina se vrtela u prazno a elisa preko nje uglavnom proklizavala. Kad se ukopča u hod u nazad ona skoro sklizne sa osovine a ja se čudio gde mi je rikverc :suicide:. Kada se ubaci u hod u napred ona se sama malo nabije na osovinu i pomalo okreće. Sve u svemu majtor me pita kako nisam to primetio i kaže da ovako nešto nikad nije video :suicide:. Šta ja znam bilo mi je malo čudno kako to da sa Yamahom od 10 ks idem duplo brže nego sa DMB koji bi trebalo da ima 12ks, bilo mi je čudno kako to da nema skoro ništa od rikverca i bilo mi je čudno kako to da mal mal ulazim u vodu i skidam travku koja je upala u elisu i blokirala je. Kako god deo koji fali se pravi, DMB fabrička elisa ide umesto stare koja je duplo manja nego što treba pa se nadam nekoj normalnijoj brzini :)
Neverovatno ali i to je moguće
Kapetan:
--- Citat: broker975fx 16, 05, 2010, 15:35:37 posle podne --- Sve u svemu majtor me pita kako nisam to primetio i kaže da ovako nešto nikad nije video :suicide:. Šta ja znam bilo mi je malo čudno ...
--- Kraj citata ---
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sale.m79:
Govorite o ciscenju elise kod osovinskog voda kakva su iskustva sa sekacima
ispred elise
STG:
--- Citat: sale m 25, 01, 2011, 22:30:36 posle podne ---Govorite o ciscenju elise kod osovinskog voda kakva su iskustva sa sekacima
ispred elise
--- Kraj citata ---
Nazalost slaba vajda od nozeva...
Misha D:
Moze se videti ovde a jos negde sam video link sa video klipom o podvodnom testiranju 4-5 vrsta nozeva kod elise (bilo je nekih vrlo cudnih oblka nozeva) i to je testirano na razlicite materijale: mreza, kesa, kanap, sajla i sl. Nema idealnog noza, jedan bolje sece kanap, drugi mrezu, ali ima dobrih rezultata. U svakom slucaju bolje je imati noz, pogotovu ako je elisa ispod poslednje trecine broda, a ne pri krmi i nema lak prilaz. Vecina brodova je sada van vode pa je to i prilika za jednostavnu ugradnju. Nije skupo (oko 80-100e u www.SVB.de katalogu oznaceno kao ""shaft shark"") ali je mnogo gora situacija kada se elisa blokira na sred plovnog puta, a nema se rezervni motor da vas brzo pomeri sa putanje nadolazece barze.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju