Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Prva Humanitarna akcija MOJA LADJA CAMAC
Ljuba:
--- Citat: Dule 09, 05, 2010, 23:08:05 posle podne ---Moj utisak je da je svma lakše. Posao je okončan. Ali ne i Zorteru. Za njega je tek počeo...
--- Kraj citata ---
Ama zavisi šta ko hoće da ima. Meni čim je čamac stigao iz Pazove dao sam se u rad. Prvo sam ojačao krmeni deo i napravio osnovu za merdevine za silazak u vodu (i eventualno pomoćni motor), patosirao ga daskama uključujući i baš a sad u subotu ga registrovao i gotovo.
Sledeći mesec dižem tendu (Zoran mi izvario noseće cevke) i pravim uzdužnu klupu koja će se pretvarati u ležaj...i tako redom...ali već sada mogu da plovim i pecam.
Velika zamerka Zorterovom plovilu je što nema komore, da to ima već bi mogao da plovi baš kao i ja, patosira ga, okači motor i ćao zdravo, posle vremenom nek mu dodaje ovo i ono.
zorter:
Ljubo, komore sam ja izostavio da bi sav raspolozivi materijal otisao u korito. Komore ce biti ali cu to sam raditi. On moze i ovako da plovi, ne brinem. Sava je kod Sapca plitka toliko da i ako potone ne moze toliko da se ceo prekrije vodom :lol: :dance1: .
@Dule
Mi se dobro znamo, tako da nema ljutnje i znam da se svaki tvoj komentar dobronameran. Ti vidis sve sitnice i odmah ih i kazes, ja to znam. Nisam mogao prihvatiti onu tvoju ponudu (iako bi dobio gotovo korito) jer sam osetio raspolozenje u firmi i moj trenutni finansijski krah. Zeleo sam, (i uvek cu takav biti) ostati cistog obraza.
Znam da je ovo bure bez dna, ali sad sve moze polako uz plovidbu. Nigde ne zurim, osim da se popnem u njega i (sto rece kapetan) makar popijem kafu ako ne mogu da se provozam. :good:
Svima HVALA na lepim zeljama. :drinks:
Ljuba:
Zorter, odmah sad dok nisi bilo šta započeo gledaj da nakupiš čamovih dasaka za patos pa ih obradi na abrihteru i premaži firnajzom pa nek se suše negde na vetru, ja sam to radio poslednjih nedelju dana pa sam se pojeo što ne mogu odmah na vodu, jbg ne može se gaziti po limu. Ovako ih sad pripremaj u pauzi jer će ti sigurno trebati pa da ne gubiš vreme.
Komore naravno možeš i sam, samo mora pun var a tu je CO2 nezamenljiv. Ja imam Gorenje inverter koji fenomenalno radi pa opet nije za to šivenje varom.
zorter:
Ljubo, sta imam to cu i raditi. Polako pripremam sve sto treba. Jedno po jedno. Za sada je preokupacija kako prevesti camac u Sabac. A onda polako ostalo. :good: :drinks:
samardza:
Zoki obavezno ojacanja po patosu izmedju egija.Kao i jedno 100-150mm po boku :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju