E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elektro Motori na nasim plovilima

<< < (16/43) > >>

Misha D:

--- Citat: Dule  10, 03, 2010, 14:44:19 posle podne ---Prelep čamac Mišo.
Jedva čekam sajam.
:)

--- Kraj citata ---
Tek da vidis unutrasnjost i ostala resenja, pravo remek-delo. Prodali su 90kom po celoj Evropi u poslednja 3-4meseca. A kosta oko 50% manje od Linssena iste velicine.

ladjaVlajko:

--- Citat: Dule  10, 03, 2010, 14:44:19 posle podne ---Ja i hoću da na fabrički čamac stavim fabrički elektromotor predvidjen kao adekvatna zamena dizel motorima. Nikako neću da pravim "sam svoj majstor" zezalice.
--- Kraj citata ---

A ja upravo kontra.  :preved:
Već sam poručio magnete (sedam i po kila) za jedan motor.

fisherman:

--- Citat: Misha D  10, 03, 2010, 14:53:40 posle podne ---
--- Citat: Dule  10, 03, 2010, 14:44:19 posle podne ---Prelep čamac Mišo.
Jedva čekam sajam.
:)

--- Kraj citata ---
Tek da vidis unutrasnjost i ostala resenja, pravo remek-delo. Prodali su 90kom po celoj Evropi u poslednja 3-4meseca. A kosta oko 50% manje od Linssena iste velicine.

--- Kraj citata ---
Evo unutra

marke:
Samo jedna napomena nije opasna struja 48V to nije struja vec napon. 5 baterija od 9v za tranzistore jedva mogu da daju par Ampera na 45V vec je opasna maksimalna struja koju mogu da daju ovi jaki akumulatori a to je vise hiljada ampera u kratkom spoju.

Aparat za varenje na 48 V daje 180A i to topi metal, svi znamo kako a zamislite struju 50 puta vecu, zato su osiguraci jako vazni (i sto blize klemama akumulatora glavni ako izolacija popusti).

ladjaVlajko:

--- Citat: Dule  10, 03, 2010, 13:26:37 posle podne ---Vlajko, ako si iz Beograda bilo bi dobro da se vidimo.
--- Kraj citata ---

Dule, imaš moj kućni tel u PP od pre par nedelja. Javi se da se dogovorimo nešto za vikend. Ja sam na Banovom Brdu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju