E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Tehnička voda na ladji
zorter:
--- Citat: Kapetan 17, 02, 2010, 20:13:29 posle podne ---ic se ne razumem u mehaniku ... ali mi nije jasno kako pumpa "zna" da nije benzin vec je voda ?
--- Kraj citata ---
A ko je rekao da "zna". Ona gura sve sto je tecno. Ali elementi, ako ostanu suvi, "znaju" kad pocnu da krckaju i shkripe.
Kapetan:
--- Citat: zorter 17, 02, 2010, 20:19:40 posle podne ---A ko je rekao da "zna". Ona gura sve sto je tecno. Ali elementi, ako ostanu suvi, "znaju" kad pocnu da krckaju i shkripe.
--- Kraj citata ---
ubacis pumpu vodoravno usis stavis uspravno i da bude iznad pumpe... znaci nece da izbaci zadnjih 2-3 litra viode u to je to ... nema sanse da ostane bez vode
marke:
Ne misli se suva bez vode vec bez podmazivanja gorivom lezista osovine. Voda nije masna pa pumpa zariba ako je napravljena da gorivo podmazuje lezajeve.
zorter:
--- Citat: Dule 17, 02, 2010, 23:08:10 posle podne ---Tačno, pumpa za ulje će zaribati ako njom pumpate benzin, pumpa za benzin će zaribati ako njom pumpate vodu... Nije samo osovina u pitanju. Tu su impeleri, membrane... sve je to napravljeno za odredjenu tečnost.
Meni je pumpa za vadjenje ulja iz motora zaribala kada sam njom pokušao da pretočim benzin :)
--- Kraj citata ---
To je benzin isprao ulje koje je podmazivalo osovinu i rastvorilo gumu impelera ili dihtunga pa je nabrekla i stegla osovinu. Voda to neće učiniti pumpi za benzin ili naftu.
Dule HU:
A izvinite na pitanju šta se dešava kod novih pumpi za gorivo kod Comon Rail Diesel motora pritiska do 5 bara, gde gorivo prolazi između rotora i statora, da li i tu može da dođe do toga da pumpa zariba?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju