E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Vetrogenerator za djabe-skoro

<< < (5/6) > >>

captjerry:

--- Citat: Nemo  16, 09, 2010, 00:01:56 pre podne --- koji duva manje od 6-7 cvorova je nemoguce  baterij napuniti.
Vetar kada duva on nije konstantan nego cas jace cas slabije pa nekad prebaci jaci reful.

--- Kraj citata ---

meni ovo deluje kao da je jedrilicar pisao, Nemo jesam li u pravu? :)

i samo da ispravim, verovatno je lapsus:
NAPON je volatza a STRuJA amperaza

Pozdrav

Kapetan:
Nemo pozdrav i dobrodosao  :good:

jedna ispravka, cena 55w je 165 evra , monocristalni ...

sto se tice tih savitljivih ili Thin Film , slazem se ... pored mana (veca povrsina manja struja punjenja i slicno) imaju jednu prednost a to je da dobro rade i kad nema bas mnog sunca...

i jos jedna stvar ... instalirao sam preko 30 solarih panela u zadnja 3 meseca ... i ono sto se pokazalo najbolje je :

fiksne lokacije (splavovi)
okrenut ka jugu ugao panela od 30-45 stepeni

pokretne lokacije (brdovi)
na bokove nikako na krov posto na bokovima pokupe svetlo i sa vode i daju 40% vise struje...

Nemo:
Izvinjavam se na ucinjenoj gresci nije ne znanje vec pisanje kasno sinoc. A malo sam se i zaneo u zelji da doprinesem vaznim drustveno korisnim informacijama.
Captjerry upravu si, ja sam okoreli jedrilicar.
Jedna nova rec za jedrilicarski recnik Sail - Aholic.

A ta cena za 55W i nije neka, da imam brod u Bg stavio bi bez razmisljanja i windgen.

Pozz

ljubac:

--- Citat: Kapetan  16, 09, 2010, 01:48:39 pre podne ---

pokretne lokacije (brdovi)
na bokove nikako na krov posto na bokovima pokupe svetlo i sa vode i daju 40% vise struje...

--- Kraj citata ---

:good: :good:

Kapetan:
danas mi burazer poslao link ...

http://www.diytrade.com/china/4/products/4727849/300W_Full_Permanent_Magnetic_Suspension_Wind_Generator.html#normal_img

zasto su ovi bolji od drugih , pa zato sto nemaju nikakve lezajeve ili nesto slicno ... svi lageri i lezajevi su zamenjeni sa magnetima....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju