E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Vetrogenerator za djabe-skoro
captjerry:
--- Citat: Nemo 16, 09, 2010, 00:01:56 pre podne --- koji duva manje od 6-7 cvorova je nemoguce baterij napuniti.
Vetar kada duva on nije konstantan nego cas jace cas slabije pa nekad prebaci jaci reful.
--- Kraj citata ---
meni ovo deluje kao da je jedrilicar pisao, Nemo jesam li u pravu? :)
i samo da ispravim, verovatno je lapsus:
NAPON je volatza a STRuJA amperaza
Pozdrav
Kapetan:
Nemo pozdrav i dobrodosao :good:
jedna ispravka, cena 55w je 165 evra , monocristalni ...
sto se tice tih savitljivih ili Thin Film , slazem se ... pored mana (veca povrsina manja struja punjenja i slicno) imaju jednu prednost a to je da dobro rade i kad nema bas mnog sunca...
i jos jedna stvar ... instalirao sam preko 30 solarih panela u zadnja 3 meseca ... i ono sto se pokazalo najbolje je :
fiksne lokacije (splavovi)
okrenut ka jugu ugao panela od 30-45 stepeni
pokretne lokacije (brdovi)
na bokove nikako na krov posto na bokovima pokupe svetlo i sa vode i daju 40% vise struje...
Nemo:
Izvinjavam se na ucinjenoj gresci nije ne znanje vec pisanje kasno sinoc. A malo sam se i zaneo u zelji da doprinesem vaznim drustveno korisnim informacijama.
Captjerry upravu si, ja sam okoreli jedrilicar.
Jedna nova rec za jedrilicarski recnik Sail - Aholic.
A ta cena za 55W i nije neka, da imam brod u Bg stavio bi bez razmisljanja i windgen.
Pozz
ljubac:
--- Citat: Kapetan 16, 09, 2010, 01:48:39 pre podne ---
pokretne lokacije (brdovi)
na bokove nikako na krov posto na bokovima pokupe svetlo i sa vode i daju 40% vise struje...
--- Kraj citata ---
:good: :good:
Kapetan:
danas mi burazer poslao link ...
http://www.diytrade.com/china/4/products/4727849/300W_Full_Permanent_Magnetic_Suspension_Wind_Generator.html#normal_img
zasto su ovi bolji od drugih , pa zato sto nemaju nikakve lezajeve ili nesto slicno ... svi lageri i lezajevi su zamenjeni sa magnetima....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju