Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče

Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?

<< < (27/33) > >>

IKA:
deda Aco dobrodošao u svako doba , sa sve kumom i babom.
Netreba ti ništa dodatno .Ipak smo mi u Vojvodini

mossi:
Zvanično ali još uvek ne i napismeno, Gornje podunavlje - DUNAV  (HU-Most Bogojevo), dozvoljeno (tolerisaće se) pecanje iz čamca.
Monoštorski rit: nema upotreba čamca za vreme mresta (verovatno do polovine JUN-a !!!)
Za VBK i DTD još uvek ne znam!?

MisterTwister:
Kao prvo izvinjavam se clanovima foruma sto sam umesao pecaroska udruzenja tamo gde im nije mesto  i prenosim citat iz sledeceg zakona koji sam naknadno procitao:
Z A K O N
o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fondaZnačenje izraza
Član 2.
10) korisnik ribarskog područja je privredno društvo ili javno preduzeće, koje ispunjava uslove propisane ovim zakonom;
ali da pecarosi ipak imaju neke veze sa ovim moze se zuakljuciti iz teksta preuzetog sa sajta Ribolovackog saveza Vojvodine:
Ribarsko područje
"SRBIJA - VOJVODINA"
Ribarska područja ustupljena na korišćenje Ribolovačkom savezu Vojvodine:
ZNACI >PETICIJA PO KLUBOVIMA PECAROSA>SVE TO RIBOLOVNOM SAVEZU NA STO I GOTOVA STVAR  :dance:

Kapetan:
da listam od pocetka, sa sidra nema pecanja ali ako sam vezan za obalu onda moze sa camca???

mossi:
Zakon ne spominje da li je čamac, plovni objekat ili naprava usidrena ili ne.
Jednostavno kaže onaj Dulićev pravilnik: Zabranjeno pecanje iz: čamca, plovnih objekata ili naprava.
Osim ako korisnik to nije predvideo svojim planom i programom.

A umesto da taj plan i program bude USLOV da bi korisnik uopšte dobio licencu da koristi tu oblast, tj progam je taj kojim se korisnik obavezuje. Ministar propisuje godinu dana da korisnik donese Program, koji ministar mora da odobri. A šta ako ga ministar ne odobri ili ga vrati na dopunu, pa još 3-4 meseca prodje?

Kakve nebuloze, a?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju