Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
Ribolov iz Čamca - Zakon ne brani - Korisnik voda - BRANI !?
zorter:
Milose,
ne radi se o tome da li je riblji fond unisten ili nije, vec o ravnopravnosti medju (ribo)lovcima. Mislis da lovokradje nema. Da svi lovci imaju dozvole. Da je Srbija prebogata pticama, zecevima, lisicama i ostalom divljaci pa za njih ne treba donositi zakon o posebnim doplatnim dozvolama ako koriste camce za lov. Pa i oni su lovci sa ili bez predznaka "ribo". Problem je u tome sto doticno ministarstvo nema iste arsine prema oba udruzenja. Verovatno je neki od ministara ili clanova vlade lovac a ne ribolovac pa se namerno zaobilaze lovci. O tome pricam. Inace nisam ni lovac ni ribolovac pa se nisam ni javljao po ovom pitanju dok nisam video da vi pokusavate nemoguce a lovci slobodno love iz camca. Po cemu su oni zasticeni ili vazniji ovoj drzavi od vas ribolovaca. Od mene toliko po ovom pitanju, jer nisam ribolovac pa i se i ne smatram kompetentnim da raspravljam dalje po ovom pitanju. Pozzzzzzz
VMilos:
--- Citat: Dule 20, 02, 2010, 20:27:52 posle podne ---Ajde da mi lepo napravimo akciju i lepo blokiramo sve camce ribocuvarske sluzbe i da ih drzimo u blokadi dok ne dodje ministar. Obavestimo novinare i gg organizuje blokadu. Ne blokiramo ulice, plovni put nego samo par camaca. Pa neka se slikaju jedno pet dana. Da cujem vas
--- Kraj citata ---
E mislim da bi im se ovim tvojim predlogom bas naje...i majki :( Mislis da oni svaki dan cim svane sedaju u camce i krecu da love ribokradice i kontrolisu pecarose da li imaju ili nemaju dozvole? Ne zanosi se. Na Tamisu kod Farkazdina sam pecao dve godine za redom u letnjem periodu, svaki vikend i za sve to vreme je samo jednom bio jedan ribocuvar, jednom i nikad vise. U Opovu je dolazio tri puta .To ti je ono, mala mesta, svako se sa svakim zna i kraj price. Znaci tu ih nece zaboleti. Druga stvar, sad se krecu u pratnji policije, tako da... Licno sam imao prilike da ih vidim, cak sam za jednog dobio informaciju: "cuti, dobro je sto se nisi previse raspravljao sa njim". E zato ja kazem da treba pisati peticiju, pa istovremeno na TV i nadleznom ministarstvu, vladi, skupstini, pa cemo videti rezultat, na kraju krajeva ako nista ne urodi plodom lepo niko da ne kupi dozvole za pecanje, niko da ne registruje camac i neplati porez na luksuz, pa da vidimo kako ce da objasni vajni ministar kako to da mu je kasa prazna. Ne zaboravite jos i da je proiv istog Revizorska komisija podnela prijavu za nenamensko trosenje para. E kada se to i ovo nase spoji, mislim da ce morati nesto da promeni ili nece dugo ostati u fotelji.
Znaci prvo peticija, pa blokada plovnih puteva pa odbijanje kupovine dozvola i registrovanja camaca ...
Toliko od mene, a sad vi !
VMilos:
Dule, blokirati kancelariju Dulica je nazalost ravno naucnoj fantastici. Pa sta ako je polovina vec kupila dozvole? Jel to treba da znaci da su se pomirili sa time da je stvar takva kakva je? Ako to znaci to, onda mozemo da ocekujemo i vece poreze i namete i da znas da me nebi cudilo da se to desi upravo pred nastupajucu sezonu.
rade:
Oni valjda prodaju oko 50000 dozvoli,mozda vise mozda manje ali odprilike toliko.Koliko od toga broja pecarosa dotice zabrana pecanja iz camca.Tesko da nas ima 1ooo.I sta sad raditi kad realno sagledas stvari?Dule je upravu za poruke i dosadjivanje to je nasa realnost.
rade:
Kako tretiraju splavove,dali je i njima zabranjeno da pecaju sa njih pa moraju da sidju na obalu. :lol:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju