Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Da li postoji solidarnost na vodi?
Barba:
Ja sam imao situaciju kada je covek na camcu stajao i gledao kako pokusavam da izguram pasaru u vodu sa dve zene u camcu. Nije mu palo napamet da pita da pomogne. E onda su prisla 4 klasicna zemunska djilkosa i onaj fazon batice ulazi unutra mi ce te izguramo, i tako. Znaci izgled moze u mnogome da zavara. Govedo je govedo bez obzira kakav camac ima i kakve cipele nosi.
Pozz.
Kapetan:
znaju ljudi da budu i dosadni :)
juce polazim pored lika u camcu vidim zeza se oko motora oko visnjice pitam jel treba pomoc kaze ne treba, posle vidim i aka pristao i prosao , a posle vidim jos jedna brod pristao i prosao :)
mora da mu je teze palo cimanje nego motor :)
odissej:
Kazu stari pomorci da je jedan od najvecih ljudskih grehova ne pomoci coveku u nevolji na vodi,bio on u camcu ili :exclam:ne.Takodje kazu da se takvi grehovi ne oprastaju i ne zaboravljaju.Onaj gore to nece oprostiti,a onaj dole(covek)to ne treba da zaboravi.Prema tome,mogu razumeti,ali ne i opravdati ne pruzanje pomoci coveku u razlicitim situacijama na zemlji,ali na vodi NIKAKO! Verujem da svaki clan ovog foruma to zna.
ПЕЦОВ:
nikad necu zaboraviti pricu sto mi je ispricao drugar.jos kao klinac dok je bio u izvidjacima,izasli na vodu camcem.u jednom momentu staje motor,a oni neiskusni ne znaju sta je posredi.dunav ih nosi i u jednom trenutku im prilazi jedna takodje mlada ekipa u camcu.predlazu:ajde dajte nam gajbu piva da vam popravimo motor.na to sledi odgovor:dajte vi nama gajbu evo vam i camac i motor.svi prasnuse u smeh.naravno nista ni od gajbe ni od motora al je tako zapocelo druzenje koje i danas traje
ronac:
Ja ne mogu da verujem da bi neko ko te poznaje napravio takve talase da ti u čamac nalije toliku vodu , a da ti ne donese čizme i gumene gaće.Uostalom ,zašto mašeš nepoznatim ljudima?Drugi put pusti sidro, uzmi stanicu ,kanal 88 ,pa trazi pomoć članova "moja ladja".Verovatno bi se i taj dotični gospodin u gliseru,da je naš član ,ponudio da ti pomogne. :tommy:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju