E, ovako treba... > Tomos
TOMOS motori 4-20 konja .. skoro sve i svja :)
Kapetan:
nema skracivanja cizme ... mora radi bonsek a to necu . mislio sam da mogu par srafova i to je to ... al ne moze...
peconi:
Roberto
Imam kratku nogu na T4,5S a treba mi duga
Ako si raspolozen ajde da probamo nesto da uradimo
Zutamunja
Bucho:
Moze jedno uopsteno pitanje, kako da znam da li za neki camac bolja duga ili kratka cizma? Znam da zavisi od visine krmene daske, ali koliko bi trbalo da idealno cizma zaranja u vodu? Da li je to otprilike, da gornji vrh elise bude u liniji ili malo ispod dna camca.
Kapetan:
kavitaciona ploca , to ti je ona ploca odmah iznad propelera mora da bude u ravni sa koritom ...
Bucho:
Hvala kapetane, tako sam i pretpostavljao. Imao sam problem, na gliser od 4.6m sam stavio motor od 20 ks i do trecine gasa ide normalno a preko toga pocinje da proslajfava kao auto na ledu. Posto mi je osovina elise u visini korita, zakljucio sam da je to problem jer kada camac krene brze krmena daska povlaci za sobom vodu i bukvalno pravi rupu pa elisa pocinje da hvata vazduh. Pitao sam mnoge "iskusne" a oni su mi se smejali, kao dovoljno je da je elisa u vodi, i upucivali me na razne kvarove motora. Ja onda na svoju ruku uzmem da secem dasku pa opet bolje da pitam dok nisam sve uradio.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju