E, ovako treba... > Plovila

Amsterdamksko resenje

<< < (7/8) > >>

captjerry:
znaci, mogu da pomognem :)
makar oko instalacija (zavrsio teslu)...a i to oko kupatila...kazi giga samo kad...
pokusacu da ti slikam jedan mehanizam na jednom vrlo ruznom ali zanimljivom katamaranu, covek je napravio pomicne stpenice, most 4m na izvlacenje...

giganova:
Dolazim u BG petak ili subota ako imas vremena  :drinks:   i dogovor

drug_igrutin:
Da se vratim malo na temu.
Imam i ja neka fantomska razmišljanja na temu povećanja stabilnosti za neke vanredne vremenske okolnosti i evo kako sam ja to zamislio.
Obzirm da će definitivno uslediti izmene dna korita, razmišljao sam da na sredini dodamo nešto kao kobilicu - čelični lim debljine recimo 8 mm, a na njemu bi bile obrtnim spojem ( neka vrsta šarki ) prikačene ploče takođe od čeličnog lima debljine nekih 6 - 8 mm. U regularnim uslovima bi ploče bile pričvršćene uz dno korita, a kad naiđe neko nevreme da može samo da se otkači i da se rotacijom istih dobije nešto kao produžena kobilica.
U dnu korita bi napravio kao neka ležišta za te ploče da bi se smanjio otpor i da ne skupljaju grane i slično u vožnji.
Evo i jedne skice kako bi bila jasnija priča.
Šta mislite o ovakvoj varijanti, mislim da li da idem da patentiram pronalazak odmah :)

Kapetan:
kako ih aktiviras ?, spajanje pod vodom u oluji nije dobro resenje :)

na MacGregoru postoje peraja za upravljanje ali sta da su veca ? ja mislim da bi to bila dobra stabilizacija

captjerry:
Giga, dogovoreno!!!...videcemo sa kapetanom, Saletom NB, Duletom i svima koji hoce, da se nadjemo negde na picu...
Druze igrutine, mislim da to nije bas najbolje resenje, jer ne bi mogao tako lako da spustis tu plocu od potiska vode, dok je brod u pokretu...
a i da spustis, moze biti problematicno jer od trenutka kad pocnes da je spustas do momenta kad je spustena ti imas poprilicno "peraje" samo sa jedne strane korita, a to moze dosta da utice na ponasanje broda...
a i sto se cimati kad vec postoje oprobana resenja...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju