Segnor Hose :-)
A što bre ne sačekaš još nedelju, dve, počinje sezona, probaš sit-in i sit-on-top (negde sigurno ima da se iznajmi a ako i nema zamoli da ti daju da probaš 30 min za neke male pare i jedan i drugi), vidiš kako idu

. Onda ćeš lako kupiti kada tačno znaš šta kupuješ a koliko vidim to ti je jedini pravi problem, briga da se ne zezneš.
Buran možeš da iznajmiš na Šalinačkom jezeru (Smederevo), 30 min 300 ili 150 din ili tako nešto, ne znam od kada rade (iznajmljuje jedini kafić na plaži) i nemam kontakt.
Ako ga "uvoziš" na svojim kolima mislim da ti carina neće praviti problem. Ponesi samo veslo i šorc, bućni ga tamo u neku baru i malo ga isprljaj (mada i ne moraš) i niko ti neće praviti problem (sem ako u njemu ne poneseš neki alkohol, cigare, ljude i sl). Koliko znam, plovila bez motora su i oslobođena carine (ali se plaća oslobođenje) a možeš da dobiješ i povraćaj poreza (PDV) ali to se raspitaj kako bi išlo jer zavisi od firme do firme i od zemlje do zemlje.
Btw, verovatno te neće interesovati ali pogledaj i SUP (stand-up paddling tj. veslanje na dasci).
itchi