E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Struja na brodu - šta, kako, gde

<< < (4/6) > >>

LSI:

--- Citat: broker975fx  15, 11, 2018, 09:35:44 pre podne ---Pa ste te boli uvo ako nema struje za paljenje ti barem na toj yamahi imas poteznicu a za razliku u ceni kupis nesto pametnije.

--- Kraj citata ---

И јеси у праву, и ниси.

Наиме, да бих стартовао мотор ако затаји акумулатор, потребно је скинути поклопац мотора, а онда онај заштитни поклопац изнад оног обртног дела (ваљда се то зове замајац), па на њега намотати конпац потезнице (треба је имати или импровизовати).

Ово је "елегантније", а може да послужи и за стартовање аутомобила зими, без употребе каблова.

Наравно, то "елегантније" има своју цену и управо зато и размишљам о томе колико је то "елегантније" оправдано.

Осим за стартовање, може да послужи и као напајање телефона и других уређаја преко УСБ конектора.

Zoran T:
To je ok Lazo...sve su napisali samo nisu kako se on puni i na koju struju...

LSI:
Колико сам ја видео, уштека се у 220 V као било који пуњач.

Sent from my P9000 using Tapatalk

budens72:
Svaki motor se moze startovati rucno tako da je ovo nepotrebna stvar za imati u camcu a nije džabe....

naravno-moje mišljenje...

njegos68:
Ja sam ljetos na istoj takvoj Yamahi imao situaciju da zataji akumulator(djeca samo smanjila ton na muzici)..Posle nekih 5-6 sati nakon rucka,motor ni makac..sreca sto sam imao pomocni ,pa se polako dovukao...kod ove yamahe ,kao što kaže Laza,moraju da se skidaju plastične zaštite..KO zna nije problem...Ali ovo je odlično rješenje,ima verzija sa lampom i sto čuda..Lazo,od mene preporuka za kupovinu..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju