E, ovako treba... > Enterijer
Grejanje vode na brodu - URADI SAM - by Marke
poljo:
Gospodo dame i jesu ciljna grupa mog pitanja o nacinima gijanja vode na plovilima. Ja bas i nisam ljubitelj "kiselih" clanova posade.
Da li neko ima neku shemu postavljanja tih zicanih dijelova frizidera , nacin spajanja vise istih u jednu funkcionalnu , mobilnu povrsinu za pasivno zagrijavanje vode.
Sve ove nase price su uglavnom bazirane na opstanku na vodi na kratak period. Sta mislite o okretanju price u pravcu 10-15 dana autonomije sa dragim osobama pored sebe. Tus kese, "zabe" i ostala prucna sredstva su ok za nas koji smo navikli i na manje . E pa ja nemam bas ideju ad se patim i kad sam na plovilu ako vec u stvarnom zivotu moram. Na onome sto ja planiram ce biti ugradjen i bojler i agregat ali sad trenutno razmisljam da ideja sa iskoristavanjem nekih inprovizacija za ustedu tokom ljetnih mjeseci uopste nije zanemariva stavka. Kako vam se cini ideja o povezivanju 3 -4 mreze fleksibilnim crijevima. Kad se koriste stavis na krov , kad nije vrjeme tome , sklopis i odlozis na neko prikladno mjesto. Opet sam se raspisao, sorry.
marke:
Ja se slazem sa tim konceptom s tim sto mi je camac mali pa sve pokusavam da napravim da ga ne sklanjam i postavljam tako da stalno stoji spremno i nevidljivo. Zato sam i planirao cev koja ide po obodu kabine i ne dira se. To je duzina od oko 12m sasvim pristojno za lagano zagrevanje vode a ne zauzima mesto kao resetke i netreba raditi oko namestanja i odlaganja.
Misha D:
Sve navedene kombinacije su originalne, ali ima i drugih ideja:
Misha D:
Bitno je da cevi budu promisljeno povezane
zorter:
Mislim da je neko ovo trazio...
www.mojaladja.com/prebacivanje/zorter/Oprema/Kolektor_od_starog_frizidera.pdf
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju