E, ovako treba... > Plovila

Aluminijumski Gliser

<< < (15/21) > >>

Dule HU:
Ne vredi ti da zasukavaš rukave nego odma ponesi neku odeću za rad, tamo čim uđeš dobiješ šmirglu u ruke , a pivo jednom godišnje i to po zasluzi.
Doduše kako ja merim težinu modela posle piva mnogo je i to jednom godišnje.

Kapetan:
sale u pravu je Pera ne bezi od West sistema, evo ti cene u atachmentu (iz madjarske )a te cene mogu da idu jos dole (cena za nas je ova neto)  u svakom slucaju kupi preko firme i nema PDV-a i marze u srbiji i slicno (samo carina)...

ranije su moji drugari kupovali razne materijale u madjarskoj  i postizali cene nize i do 50 % ne bi me cudilo da i za west sistem postignes dobar popust u odnosu na cene ovde

Pera GARMIN:
Kap,
ajd' mi objasni kako to kupiš preko firme robu u Mađarskoj pa ne platiš PDV u Srbiji, nego samo carinu?

btw. ako obratiš pažnju na cene koje si poslao, one su čak malo jače nego u Srbiji.
Npr. C pack Epoksija 105/206 (30kg) je kod Mađara 788€ sa PDV-om a kod nas 750€ sa PDV-om.
Kupi preko firme ovde, uradi povrat PDV-a ako imaš osnovu, i prošao si bolje nego tamo...

Nije da sad ja nešto ne volEm madžare, al' zašto praviti njima posao a ne nekome ovde?

Dule HU:
Kap gledaj to i ovako, epxi,razne smole i učvršćivači su hemijski repromaterijal koji zahteva posebnu vrstu transporta kao i skladištenje u uslovima sa određenim tzv bezbedonosnim merama koje ne ispunjavaju sva carinska smestišta (po novom zakonu o protoku i skladištenju robe iz EU). Dalje postoje određena carinska opterećenja i to u vidi raznih homologacija i potvrda za takve stvari, a da ne pričam o sporosti tih procedura i o zarobljenim finansijskim sredstvima.
Ta varijanta iz Mađarske me podseća kao i na to kad ja sa drugarim krenem po zimsku kobasiu i Karavan sir, ali bi me baš zanimalo kako bi te gledali i mađarski i naš carinik sa kantama Epoxia, možda bi ih lakše prošvercovao nego uvezo legalno ali tada ne vraćaš PDV, a ne daj bože da te uhvate....

Kapetan:
ne znam kakva je cena kod nas , skoro nista ne kupujem ovde a od kada su skinuli vize verovatno nista i necu ...

poenta cele price je da nasi stavljaju ogromne marze , bezobrazno velike...

rodjaka mi se upravo juce vratila sa kariba kupila je mob telefon za 150 usd kod nas je isti 310 evra !!! znaci to je nesto sto ide i sto svi imaju a zamislite kakve su razlike za specificnu robu ...

vise se isplati da se ode napolje pokupuje par stvari i vrati u Srbiju, drugar je CELU KUCU sem peska i blokova kupio u madjarskoj i rumuniji i ispalo mu jeftinije oko 30% kako je sredjivao papire ne znam , ali sve je legalno...

nemojte da vas ucim kako se kupuje roba iz inostranstva bez pdv-a :)

epilog... do Segedina i nazad

5-6 sati voznje kolima  (BGD - SZEGED - BGD)
vrate vam pdv na granici
50 evra kosta put (benzin, vinjeta, putarina)

kupite robu u vrednosti od 200 evra i isplatili ste put i u plusu ste .... jos ako idu trojica cetvorica ....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju