E, ovako treba... > Plovila
Aluminijumski Gliser
stvlada:
--- Citat: SALE NB 17, 01, 2010, 17:29:23 posle podne ---Ovako bi trebao da izgleda
--- Kraj citata ---
Na ovakav camac jedino moze neptun 23 ili veterok12....nista bez rusa.....
Vlada 69:
--- Citat: stvlada 19, 01, 2010, 14:13:28 posle podne ---
--- Citat: SALE NB 17, 01, 2010, 17:29:23 posle podne ---Ovako bi trebao da izgleda
--- Kraj citata ---
Na ovakav camac jedino moze neptun 23 ili veterok12....nista bez rusa.....
--- Kraj citata ---
Ne treba mu.Vinc nije projektovan da vuce tako tesko sidro :lol:
SALE NB:
Pa Vlado, čoveče, gde si do sada!!! :drinks:
Daj probaj da napraviš proračun , koliko bi koštalo da se napravi jedan takav čamac.
Tvoj rad + utrošak elektroda i drugug materijala.
Pera GARMIN:
--- Citat ---Pero jedan dobronameran savet. Pošto već duže vremena radim sa epoksidima i tim sendvičima, smatram da dosta toga znam, slobodan sam da vam preporučim da umesto karbona, za tu namenu, upotrebite kevlar (aramid) ili spektru. Laminat karbona je vrlo krt i ne trpi udarce, lako puca. Pozdrav i samo napred
--- Kraj citata ---
Mišo, u pravu si, lupio sam materijal, stalno brkam taj karbon, kevlar, aramid... meni je sve to slično, sreća ima pametnijih i obrazovnijih od mene da paze na te detalje, i da me ispravljaju. Proverio sam, korsitićemo Aramid, moja greška... Ako ima još saveta, samo udri...
--- Citat ---Pero, hvala na ponudi, sad si me tek bacio u rebus!!!
Kako bi izgledao unutrašnji raspored na otvorenom Yastogu? Koje su dimenzije kokpita i kabine i visina?
Što se proračuna tiče, ispade da je aluminijum bagatela!
Jedino što mi na proračunu bode oči, su cene iz Epotecha. West System ima horor cene!!!
Tu se lako može uštedeti 1000 evra samo promenom proizvođača epoksija i tkanja!
--- Kraj citata ---
Sale,
raspored u kabini na Yastogu 23 Targa je za sada isti kao i na HT (Dunja 2) verziji. Visina u kabini i WC-u je 1.60m Dimenzije kokpita su 3 x 2m (grubo). Raspored enterijera se može modifikovati, ali tek treba da ga razmotrimo...
West System jeste ubedljivo najskuplji! Oni su najpoznatiji, ali i najkvalitetniji epoksi sistem za brodogradnju na tržištu. Braća Gougeon su sve počeli, svi ostali su došli posle njih. Uvek možeš da se odlučiš za jeftiniji epoksi, ali je pitanje kvaliteta, dugotrajnosti, tehnologije i tehničke podrške otvoreno... a da li to vredi 1000€ to već ne mogu da ti kažem, to je na tebi da proceniš.
SALE NB:
Pero, u svakom slučaju, gledaću da navratim da vidim radove na Dunji 2, a rado ću i zasukati rukave!!!
Onda možemo razmotriti sve opcije.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju