E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
TALASI NA DUNAVU
veljko:
Da lepo je to pricati u leto , a na jesen izadji na kosavu , sa camcem pa kad upadnes izmedju dva talasa neznas gde se nalazis. Ne znas sta je reka dok je ne upoznas u svim vremenskim prilikama , za vreme kosave , nevremena , gromova itd , e onda pocnes da postujes reku mislim na DUNAV . Ali posle takvog iskustva imam jednu ludu zelju da se provozam sa skuterom i u ronilackom odelu na takvim velikim talasima . Inace jednom prilikom talasi su bili 2 metra na sredini , a kad gledas talase sa obale nisu nesto narocito, a i jos je zaje..na stvar sto kosava duva suprotno od dunavskog toka .
SALE NB:
Opet da ponovim, ne može se porediti plovidba u tabanašu i ozbiljno projektovanom V koritu, bilo ono glisersko ili deplasmansko.
Ja još nisam na Dunavu sreo talas koji bi me uplašio ili zabrinuo, a prošao sam svoj deo salauka. Pritom , plovim u malom gliseru od nepuna 4 metra.
Uplašio sam se gromova, kad sam video munju kako udara u vodu ( privid?!) na 30-40 metara od čamca, a i nije mi draga misao da mi napada 150 litara kiše u čamac, dok sam ja u njemu :taunt:, ali još se nisam uplašio nijednog talasa!
Marina ne voli da glisiram po talasima, malo je truckavo i može da te okupa, ako ti vetar vrati razgrnuti talas u lice, ali je stvarno uzbudljivo! :good: :dance:
bugi:
Taa ista kosava se zalece od Visnjice pa pravo Dunavom do Zemuna
To joj dodje kao prirodan autoput gde ubrazava koliko hoce
deda:
Mali savet za Pingvina,sledeci jaci vetar iskoristi da sedis na obali i posmatras ribare ili vlasnike vikendica koji prelaze
Dunav!Primetices da je spic camca blago okrenut uzvodno sa koje god strane prelazio.Inace,tu kod nas postoji taj "cug" i taj deo od stotinak metara gde bas ume da se zamuti!
ПЕЦОВ:
sta reci?meni je uvek bilo lakse direkno u vetar,talase.nekako se osecam sigurnije,nego stalno da gledam oce li mi preliti preko krme.ako je bas salauka-ne junaciti se no opusteno sacekati da se stanje popravi.a na gore ako ne duva previse moguce je voziti se brzinom vetra i talasa tako da bi covek reko da ne duva uopste a ni da se okvasi :tenk: :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju