E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Izrada katamarana (trimarana)

<< < (9/15) > >>

captjerry:
ajd jos ovo pa definitivno odoh...
svakako su 4 bolje od 3...raspored cevki je i nas mucio kod ovih Pimijevih...mi smo se odlucili za varijantu da ih ne spajamo, ne zbog stabilnosti vec zbog ravnomernog opterecenja a i da ne bi stvarali turbolenciju izmedju dva spojena plovka...
ako mozes da nabavis i cetvrtu cevku, bilo bi ehtra...
pisemo se posle...
pozz

broker975fx:
Jel bi umesto cevki mogla dva ista čamca na fazon, šiklje, dugi i uski čamac. Odozgo spojeni platformom. Verujem da bi imamo veću nosivost od cevi, burića i sličnih stvari.

zorter:
Naravno da moze.Pogledaj na prethodnoj strani giganove slike.Ako su uzane morao je da stavlja trecu "skiju".Ako su dva klasicna camca dovoljno je za jednu pristojnu platformu.

zorter:
Dule verovatno si se svega nagledao pa si s te strane u pravu.Kod nas u Sapcu toga nema pa zato mozda i nisam pravi za ovu vrstu diskusije.A sto se tice ove moje "skalamerije" polietilenske cevi fi 500m debljine zida 19mm duzine 8m dobijam 3 komada a i daske dobijam od kolege koji ima pilanu (naravno koristicemo je obojica) tako da cemo za platformu kupiti samo metalne kvadratne kutije 50 X 30 (50 x 40), 30 X 30, 40 X 20 i jos nesto vinkla 50 X 50 sto nas nece kostati vise od 500€.Tako da cemo relativno jeftino doci do platforme.Za pocetak i za izlazak na vodu stavicemo neku tendu ili suncobran da nas stiti od sunca, a ostatak nadgradnje cemo svake godine po nesto.Kad se nesto zapocne, to se i zavrsi.Najteze je zapoceti.Jedino se dvoumimo da li neki Vanbrodski motor (recimo TOMOS 18 ili neki "budženi" motor od auta (ficin, renoa 4,golfov - uglavnom neki od 25 KS pa do 70 KS max.) ali o tome jos nismo definitvno mnogo ni razmisljali.Prvo splav pa onda motor pa tek posle toga nadgradnja.Pozzzz... :drinks: :good:
A ako ne bude nista od toga  :suicide:

zorter:
Da znas da si u pravu. :good:  :wild:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju