E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Izrada katamarana (trimarana)

<< < (4/15) > >>

giganova:
Jeste ,drzali su camac metalni bez odbojnika i on proglodao,Kada su zatvarali bove uradili samo cetiri sloja da bude sto jeftinije.Sada :suicide:Nisam nikada radio sa epoksidnim smolama znali ko da mi pojasni?

Admiral:
Ako je rupa mala, lako ces zalepiti sa malo smole. Sada ti je vreme za to, zbog temp.
Ako je veća rupa, bolje je da se nabije malo stakla unutra i da se dobro natopi smolom.
Samo pazi na temperaturu, da ti površine budu čiste, suve, malo izšmirglane.

SALE NB:
Na sajtu www.west-system.co.uk ima uputstvo za upotrebu epoxija.
ima i na srpskom.
Admiral mi rekao i ja skinuo. skidao sam sa posla, pa mi je u drugom računaru. ako ne uspeš da nađeš, pustiću ti sutra.

budens72:

--- Citat: Admiral  03, 02, 2009, 23:55:28 posle podne ---Momci, izvinite sto se mesam, ali zasto te splavove zovete katamaranima ili trimaranima.
To je pomalo uvredljivo za katamarane i trimarane, jer ovde je pitanje obicnih splavova sa x redova pontona.
Razumem da imate iskustvo u pravljenju splavova ali katamarini jedre okeanima, a za ovo je pitanje koliko daleko moze da ode.
Nemojte da se ljutite ali termin nije ni malo primeren.
Ipak su to splavovi.
Pozdrav

--- Kraj citata ---
Naravno da je u pitanju ponton a ne katamaran...Ali se isto tako ne slažem da katamarani samo jedre,jer ima jako puno prelepih i veoma luksuznih motornih katamarana,pa i ovaj sto Giga pravi će koliko mi je poznato biti motorni...
pozzzzz

Admiral:
Jeste, ali me povuklo sto su katamarani izvorno imali pogon na jedra. Lapsus.

A Dule je u pravu za one pontone sa motorom. Cista je sreca da niko nije stradao. Izgleda da i zbog takvih "plovila" moras da drzis mali gas. Oni su prevrtljivi i sami posebi. Zamisli jos da se provezes pored njih. A o Dunavu nema ni reci. Tamo ne bi opstali ni vezani za obalu sa 4 sajle. Bruka.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju