Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče

Dozvole za 2010

<< < (13/18) > >>

rade:
Dobro je sto je ribocuvar zasticen kao sluzbeno lice ali je lose sto onda ima pravo pretresa,oni ce izgleda biti kao buduca komunalna policija.Uglavnom zakon je po mom vise nego dobar.

Radojković:

--- Citat: rade  13, 02, 2010, 14:41:03 posle podne ---Dobro je sto je ribocuvar zasticen kao sluzbeno lice ali je lose sto onda ima pravo pretresa,oni ce izgleda biti kao buduca komunalna policija.Uglavnom zakon je po mom vise nego dobar.

--- Kraj citata ---
Pa vecina zakona je uglavnom dobra ,uvek nekog vise pogadja a nekog manje samo je problem postovanje istih tih zakona kako od strane ovlascenih lica  tako jos i vise druge strane.Sta vredi zakon ako ga prvo ne postuju i primenjuju ribocuvari ili ga selektivno primenjuju.Moj slucaj prosle godine okolina Panceva-Dunav posle jos jednog jutra i bezuspesnog pecanja nekoliko kidanja pribora zbog mreza u po bela dana vracam se kuci besan kad iza mene dolete niotkuda neki tip u zelenom i ne predstavivsi se zakaci se za moj camac i kaze kontrola ulova-sta si upecao?Ja besan zbog mreza koje nalazim skoro svaki put kad izadjem na vodu kazem da se samo vozim po dunavu i da setam pecaljke ,a on gleda moje stapove i kaze da nije tacno /na njegovo insistiranje kazem mu da nisam nista upecao taj dan a ni prethodnih nekoliko i to zbog mreza koje stoje dan i noc na tih par mesta dobrih za pecanje i da nekoliko puta prodjose vukuci mrezu doticni sa jednog od splavova nekih 100m od nas i da od 15-tak camaca vezanih za splav ni jedan nije registrovan itd.itd i pokazem mu mrezu kako viri iz vode on se prodra na mene i rece da ga mreze ne interesuju okrete se i ode (prodje pored one sto viri iz vode).STA RECI NA TAKVE ribocuvare koji su u vecini slucajeva u dosluhu sa lopovima i ostalima??
Napominjem da su me za 10g samo 3 puta kontrolisali za dozvolu za pecanje a kupujem je redovno a za camac ,registraciju nikad.Opste je poznato i to je rasireno u celoj nasoj drzavi da se svi "ONI" jako dobro poznaju izmedju sebe i  ne diraju se .Sto se tice upisivanja ulova ni tu nema problema posto sam prosle godine od 30-tak izlazaka imao samo 10-tak riba vrednih pomena a pecam vise od 20g i nije da ne znam.Samo je pitanje da li ce mi verovati....  :shout:

rade:
Verovatno ce veci broj ribocuvara otpasti pri polaganju ispita a verovatno ce i nesto nauciti.Moram biti optimista nekako je lepse verovati u bajke.

Radojković:
Postujem prave alase i ribare ali da su bas tako bespomocni i da ne mogu da prezive nisam siguran.Ovaj deo oko Panceva mislim da je najsiromasniji sa ribom pa ipak na pijaci ima svega.Ako je kg smudja 300-400din soma isto tu negde a imaju ih u mrezi dosta, par kila dnevno vrlo lako isplati sve troskove + bela riba koja ima malu cenu od stotinak dinara.Da ne pricamo da je nizvodno mnogo bogatije i ima mnogo vise ribe(znaju svi koji su isli da pecaju u Dubovac recimo) cak i ovi trgovci idu u Dubovac za ribu.E tek tamo je zarada mnogo veca.

Kapetan:
a sto se 5-6 alasa ne udruze u jednu firmu i pokriju troskove ? taj deo mi nije jasan

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju