Nautika opšta... > Iskustva sa vode

I Sava podivlja

<< < (2/2)

Kapetan:
ze decu obavezno prsluk tu nema zezanja... par puta sam vozio starije koji nisu imali iskustva sa vodom, nije bilo problema ali sam ipak kupio kod buse 4 prsluka da mi se nedesi da ih opet gledam "ko decu" ....

Zoran:
   Po takvom vremenu je ravno samoubistvu ploviti bez prsluka.Kada sve prebole i malo
dodju sebi treba im udariti po pet po turu.

splavarsale:

--- Citat: Misha D  10, 01, 2010, 12:54:50 posle podne ---Bila je noc, oko 21.31h, praznici i vetrovito. Neopreznost kod prilaza marini i pontonu i zamalo tragedija. Mozemo samo zamisliti kako vuce dole hladna Sava, a verovatno su svi bili jos i dobro odeveni, pa je to  jos dosta kg koje te vuce dole. I sreca da te neko ugleda u tom mraku.
E sad, kada je takvo vreme ili kada se leti sprema salauka (jak olujni vetar) i kada bi neko od iskusnijih upravljaca plovilom izdao komandu da se stave sigurnosni prsluci ili bi bio ismejan ili bi kod nasih neopreznih i neobrazovanih saputnika izazvao i dodatnu dozu panike. Ovako svi se prave vazni i mrsko im je da ga obuku: kada ste po vetru poslednji put videli na bilo kom plovilu da makar deca imaju prsluk?

--- Kraj citata ---

Moja deca uvek nose prsluke,i tu sam jako rigorozan

veljko:
Vise srece nego pameti , slazem se za prsluk , ali tu ima malo i neiskustva , posebno po takvom vremenu , sto znaci da se trebalo pristati na obalu i vezati camac a ne na marinu. Pa kad prodje salauka , vezati ga  za marinu , jer mogao je neko i  bez prstiju ostati.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju