E, ovako treba... > Elektrika

Rucna kaljuzna pumpa

(1/2) > >>

BOKAC:
Ima li neko ideju gde se moze nabaviti rucna kaljuzna pumpa.Imam neispravnu(normalno, nisam je slikao),ima cev dugacku 80-ak cm,kroz koju ide klip koji se pumpanjem pomera gore-dole a u gornjem delu sa strane ima izvod za crevo iz kojeg izlazi sadrzaj iz kaljuznog prostora.

Pozdrav i hvala!

Kapetan:
ja imam onu na WC solji .. i mnogo dosadna stvar ... bolje da je na struju ...

Kapetan:
znam da nije rucna al da vidis kako to treba da izgleda ... 30 metara dvozilog kabla i metar creva i za 10 min ceo RIB prazan ...

BOKAC:
Slazem se. Ali ovo je verovatno prvo cisvenje kaljuza posle 1000 godina i ima dosta "mulja" koji se nahvata na resetku
elektricne pumpe i svaka 3 min.,iskljuci struju,zaranjaj,cisti resetku pa jovo nanovo.Za prvo "generalno" ciscenje mi je potrebna rucna.

Kapetan:
i kaljuzna ce da se zaglavljuje.... uzmi el pumpu (trebace ti i kasnije) i "uglavi" je u stiropor tako da zaranja sasvim koliko treba (zahvaljujuci stiroporu plutace na povrsini vode a mulj je na dnu) , tako ce se vuci vodu koja nema mulja vec samo sa vrha...  kada dodje do dna lopata , kasika, kutlaca ti ne gine...

ova moja koja radi ko luda je za 10 min izbacila jedno 100 litara vode a navodno za sat vremna izbacuje 500 litara , kupljena je u Gross Inoxu za recimo 2000 dinara... velicina je oko 12 cm a precnik oko 6 , u obliku valjka je a sa donje strane ima nesto kao mrezu da ne ulecu gromade....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju