E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Okvir ili ram za sofersajbnu

<< < (4/6) > >>

BOKAC:

--- Citat: Barba  04, 01, 2010, 17:40:51 posle podne ---A od kog se materijala originalno prave te "soferke". Mozda klirit i leksan nisu odgovarajuca zamena? 

--- Kraj citata ---

Lexan je onaj saćasti pvc materijal i dobar je samo u slucaju da ne zelis da vidis kroz sofersajbnu.

Imam kontakt coveka koji radi vizire za suvozemne skutere i video sam neke koje je uradio i nisam video nikakve naprsline.

Ako je neko zainteresovan poslacu mu broj na PP.

captjerry:
bacaj pp :)

BOKAC:

--- Citat: roberto_s  04, 01, 2010, 22:48:55 posle podne ---Verujem da ce se za zastakljivanje vec naci resenje, ali sta sa ramom?
Mozda ovo moze da pomogne, barem kao ideja:
Gledao sam kako covek , na rucno sklepanoj masini savija metalnu kutiju 10x10mm, i  pravi razlicite radijuse a da tom prilikom kutija ne izgubi onaj osnovni presek. Mozda bi se kod njega dalo od takve kutije napraviti okvir, a zatim brusilicom skinuti unutrasnju stranicu kutije i tako dobiti ram koji je " U " preseka. To lepo plastificirati , pricvrstiti na gliser, staviti dva kosnika kao ojacanje i ubaciti klirit.

--- Kraj citata ---

OK je ova varijanta ali mislim da je bolje u startu uzeti alumunijumski U profil.

BOKAC:

--- Citat: roberto_s  04, 01, 2010, 23:00:03 posle podne ---Bokac, mislim da nema sanse da se savije a da se taj profil ne izvitoperi. Upravo zbog toga mislim da je sigurnije uraditi od kutije i onda izbrusiti unutrasnju stranicu. Moze da se proba i od aluminijumske kutije.

--- Kraj citata ---

Zavisi od radijusa.Slazem se,na krajevima je taj radijus veci i vrlo je verovatno da bi doslo do deformacije profila.Plastificirano gvozdje bi svakako izbegao.Cikne plastifikacija na nekom mestu,krene zutilo na sve strane.

Barba:

--- Citat: BOKAC  04, 01, 2010, 22:24:05 posle podne ---Lexan je onaj saćasti pvc materijal i dobar je samo u slucaju da ne zelis da vidis kroz sofersajbnu.

--- Kraj citata ---

Jeste sacast, ako se tako formira. Inace viziri na kacigama vozaca Formule 1 se prave od leksana. E sad pitanje je da li, sto se tice leksana, postoje kojekakve varijacije tj. smese za razlicite namene i uslove.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju