E, ovako treba... > Elektrika

Radar reflektor

(1/4) > >>

skipper:
Prilikom našeg boravka u Nemačkoj i vožnje čamaca Nemačke savezne policije, primetio sam kao i ostale kolege jednu veoma korisnu i ne tako skupu stvarčicu. Po zakonima koji tamo važe sva plovila do 20 metara ( koja se smatraju malim plovilima, bez obzira dali oni imaju radar ) Nemačke saveze policije su dužna da na sebi imaju RADAR REFLEKTOR, koji i do nekoliko puta uvećava vašu sliku na radaru plovila koje vas je detektovalo.

Postoje dve vrste Radar reflektora.

Kapetan:
isto pitanje kao i Olimp a da je skupo nije...

http://www.twenga.co.uk/dir-Sports,Nautical-equipment,Radar-reflector-6802

Pera GARMIN:
Ima i ih i u drugim oblicima, a "tajna" je u metalnim "perima" koja su postavljena tako da reflektuju elektromagnetne talase radarskog snopa mnogo više nego što to čini sam čamac. Radarske "reflektore" imate na svakoj bovi na dunavu, ona ukrštena "pera" na vrhu nisu za ukras, nego za odbijanje EM talasa. Zbog njih se bove tako dobro vide na radaru...

marke:
Ovo treba plasticnim i drvenim camcima. Moj camac ili Ce se vide i bez toga. Tona gvozdja mora da se vidi lepo.

Pera GARMIN:
Ako je nizak čun, sa niskim "slobodnim bokom", može se desiti da se u određenim uslovima uzburkane vode slabije vidi na radaru. Metalni "kabinaši" uglavnom nemaju taj problem.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju