Nautika opšta... > Zakoni i Propisi
ZAKON O RIBARSTVU
budens72:
Naravno. Pre svega zakon je jako blag prema ribokradicama. Ajde što je blag,nego se i ne sprovodi...
Pa mi smo hvatali lopove sa strujom i oduzeli im i aparat i meredov i čamac i motor i ribu i akumulator i sve...znači dokazni materijal...
I sutra je neko okrenuo broj direktora i sve im je vraćeno osim samog aparata i prošli su sa nekom mandatnom kaznicom...eto...šta više da pričam...
giganova:
Najbitnije je ovojiti ribara,sporskog ribolovca,nauticara,zaljubljenika vodu od ovih drugih i njih nazvati pravim imenom lopovi,bagra iprema njima adekvatno postupati.
colonelo:
Slazem se i sa Giganovom i sa Budens72, nisam ni pomislio da "okrivim" profesionalne ribare ( alase) da su uzrok nestanku ribe u nasim vodama, znam da je to hleb "sa devet kora" i mislim da su tu oni najmanje "krivi". Vecu krivicu snosi ukupan odnos ljudi u nasoj drzavi, pa i u nasem okruzenju, zasto ima sve manje i manje ribe. E pa kada znamo da je taj odnos tako los zasto onda legalizujemo unistavanje ribe kroz tzv. "privredni ribolov". Mislim da covek nije prinudjen da se na taj nacin prehranjuje ribom u 21 veku. Ili mozda da se totalno zabrani privredni ribolov na svim nasim vodama u trajanju od recimo 5 godina i da se dozvoli da se riblji fond za to vreme obnovi.
Kapetan:
--- Citat: colonelo 30, 01, 2009, 00:12:30 pre podne ---Slazem se i sa Giganovom i sa Budens72, nisam ni pomislio da "okrivim" profesionalne ribare ( alase) da su uzrok nestanku ribe u nasim vodama, znam da je to hleb "sa devet kora" i mislim da su tu oni najmanje "krivi". Vecu krivicu snosi ukupan odnos ljudi u nasoj drzavi, pa i u nasem okruzenju, zasto ima sve manje i manje ribe. E pa kada znamo da je taj odnos tako los zasto onda legalizujemo unistavanje ribe kroz tzv. "privredni ribolov". Mislim da covek nije prinudjen da se na taj nacin prehranjuje ribom u 21 veku. Ili mozda da se totalno zabrani privredni ribolov na svim nasim vodama u trajanju od recimo 5 godina i da se dozvoli da se riblji fond za to vreme obnovi.
--- Kraj citata ---
tako bi gomili ljudi izbili hleb iz ruke... a mozda bi idealno bilo da :
1 Drzava pojaca policiju na rekama i kazne
2 poribi reke
3 uvede zakon o ispustanju stetnih materija u reku i pocne da ga rigorozno primenjuje...
giganova:
Nadje alternativno zaposlenje za ribare,tipa cuvara,radnika pri ribnjacima i sl.
zabrani privredni a i sporski ribolov
Ocisti reke ,otvori zapustena mrestilista
prestane sa ukoricavanjem tokova
ocisti obale itd
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju