Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
Rostilj
Kapetan:
Da pomenemo i Rostilj... Mozda i najkorisceniji nacin pripreme hrane na brodu i oko broda...
Meni se najprakticniji i najpokretljiviji pokazao rostilj od 500 dinara kupljen u URADI SAM
slican ovome se slike... stim da postoji jedan trik ako hocete da vas dugo sluzi... kad ga sklopite prvi put stegnite sve kako treba i ne rasklapajte ga nikada vise... mene je sluzio celu sezonu (sigurno 15 rostilja napravljeno) a kad sam izgubio gornju mrezicu poklonio sam ga samardzi...
na brodu uvek imam cumur, ekolosku potpalu i sibice od 20 cm ... pored mesa to je sve sto vam treba :friends:
pepeo od rostilja slobodno mozete baciti u vodu, a sam rostilj posle toga bucnite par puta da ga operete i to je celo odrzavanje ....
sLLayer:
ja imam rostilj koji se samo zavrne na vrh one male plinske boce i to je to, sigurno najjednostavniji od svih, samo je problem prilikom voznje plinski rostilji s gase :sorry: a imam i alternativu na cumur, on je 1m sa 50cm za malo vece komade izradjen je od onog lima za bubanj masine koji nemoze zahrdjati :slow_en:
colonelo:
--- Citat: olimp 20, 12, 2009, 10:38:06 pre podne ---Vidio sam na sajmu sklopivi roštilj od debljeg metala. Kada se sklopi izgleda kao aktovka taška malo grublje izrade, čini se vrlo funkcionalan i čvrst, a sklopljen, ne zauzima mnogo prostora. Kada budem išao na sajam fotografirati ću ga da ga vidite. jedino, mišljenja sam, da mu je rešetka malo prerijetka.
--- Kraj citata ---
Ako ima donju fioku za pepeo i gore poklopac koji se pomera radi "cuga" onda je to nekada proizvodio "Mio standard" iz Osijeka. Imam i ja takav, ali nazalost posle dugogodisnjeg koriscenja resetke ( od tucenog materijala) su mu se slomile, pa mi je sada ostao samo rostilj bez resetki. Voleo bi kada bi negde mogao daq nadjem resetke.
colonelo:
--- Citat: olimp 20, 12, 2009, 17:03:05 posle podne ---Za rešetke pitaj na sajmu one koji proizvode roštilje jer i rešetke rade, samo izmjeri dimenzije :good:
--- Kraj citata ---
na kojem sajmu?
sLLayer:
kupis neki jeftini rostilj i samo izrezes ore resetke od njega prema svojoj mjeri :taunt:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju