Nautika opšta... > Zakoni i Propisi

Komunalna taksa

<< < (3/4) > >>

Barba:

--- Citat: deda  16, 12, 2009, 14:35:51 posle podne ---Tu taksu dobijam vec nekoliko godina i uredno je NE PLACAM!!!!!Postoji nekoliko razloga pa cu krenuti redom: jos uvek dobijam da platim za camac koji nije u mom vlasnistvu vec 5 godina!Plovilo je uredno odjavljeno u kapetaniji BGD,uredno je placen porez na transakciju i ugovor overen u sudu!!Za sadasnji camac sam dobio da platim po dva osnova  prvo resenje pod br.434-13/563-09-021 od 02.12.2009 i glasi na plovilo reg.br.BGD-16885 u iznosu od 6.950,00 rsd!!!Drugo resenje,pod drugim brojem glasi na plovilo reg.br.  BG-986A i na isti iznos!!!Oni samo pisu bas ih je briga za pravo stanje stvari!!Muka mi je vise od njih!!Ljudi rade neki posao a ne znaju da je promenjen nacin izgleda registarskog broja camca!!!Samo grabe,mamu im lopovsku!!!E NEMA MOJE PARE DA VIDE!!!

--- Kraj citata ---

Deda, a da se ne radi tu onoj naknadi za koriscenje zelene povrsine preko zime, koju pretpostavljam da si placao u marini dok si izvlacio camac.

zorter:

--- Citat: LSI  16, 12, 2009, 16:15:55 posle podne ---....Ne znam da li kontrolor Zelenila na licu mesta beleže registarske brojeve koji su istaknuti na čamcima ili podatke dobijaju od Kapetanije......

--- Kraj citata ---

Nema pravila. Kako se ko snadje, ali mu je verovatno lakse da ode u kapetaniju i uzme spisak nego da "seta" po rekama (ako ima cime). A leti je moguce i da proseta, pa ubije dve koristi odjednom, i donese podatke t.j. prijave i uziva u setnji pored reke, a poneki mozda i zaplovi. Te podatke niko ne proverava. Slepo se veruje potpisu kontrolora ili referentu Zelenila koji je doneo prijavu (potpisao). A ako se na sudu dokaze da su podaci lazni, eeeeeee onda je taj zapecatio sudbinu i mora da plati odstetu za lazne podatke, uznemiravanje, izazivanje nervne napetosti........ i ko zna sta jos uspesan advokat ume i moze da nakaci njemu i sluzbi koja je nalozila naplatu takse.

colonelo:

--- Citat: LSI  16, 12, 2009, 16:15:55 posle podne ---Colonelo, naglasio sam da su cifre po odluci za 2006. godinu.
2008. podigli su takse za 6% u ondosu na 2007. a 2009. za još 6% u odnosu na 2008.
Ne znam koliko je bilo povećanje taksi 2007. godine u odnosu na 2006.
Možda je zato razlika!?
"Tužibabu" utvrdjuje Skupština grada i tačno je navedeno u Odluci da je to Gradsko zelenilo. Ne znam da li kontrolir Zelenila na licu mesta beleže registarske brojeve koji su istaknuti na čamcima ili podatke dobijaju od Kapetanije. Mogli bismo da se raspitamo i oko toga, pa da znamo koji su "naši" a koji su "njihovi".

--- Kraj citata ---

OK hvala. :drinks:

deda:
Barba,ovo je komunalna taksa za drzanje i koriscenje camaca i splavova na vod!!!!!!Tako pise na resenju!!A ta taksa o kojoj pricas placa marina(a mi marini) i odnosi se na zauzimanje zelene povrsine!!!! :)

deda:
Jos nesto,Kapetanija BGD je na zahtev Zelenila dostavila njima spisak registrovanih plovila pa zato imamo dupliranje podataka i dupla resenja!!Kapetanija je sada sredila svoju evidenciju,promenom
registracije i prelaskom na trocifrene brojeve,ali ovi u Zelenilu samo stampaju i nista ne gledaju!!!

Na kraju resenja pise da ako se zalim zato sto su oni pogresili moram da platim taksu u iznosu od 300,00rsd!!!I kada grese uzimaju nam pare,idiotizam!!!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju