E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Mini hidro elektrana

<< < (7/8) > >>

Kapetan:

--- Citat: todicvidak  25, 02, 2010, 11:45:55 pre podne --- Idem popodne kapetane do te vodenice.Kazi mi sta ti pogledam.

--- Kraj citata ---

najbolje da slikas , a pogledaj prenos (znaci od osovine lopatice do generatora)
pogledaj generator ko je proizvodjac i oznaku i da li moze kod nas da se pazari , kao i iskustva koliko struje daje koliko rotacija (RPM) pravi tocak u minuti i slicno.. pitaj za obim tocka i sirinu lopatica, kako ga je ankerisao i kako nivelise vodostaj ...

najbolje da uz sva pitanja i slikas :)

todicvidak:
Kapetne, nisi razumeo predhodni post. Covek i dalje ima vodenicu samo je renovirao mehanizam unutar nje,mlin,a takav mlin pokrece elektro motor od 4 kW u drugom slucaju kod drugog vlasnika na suvom.Inace dobices sve podatke.

Kapetan:
skapirao sam ideja je da izvlaci 4kw iz reke  :good:

britva63:
Hm ono od olimpa nije losa ideja al je meni neizvodiva, trazim neki nacrt kako to izvesti ispred splavi a da je monitrano na splav ne neovisno, nesta kao vodenica al da mi pravi struju i to preko pretvaraca da ide na 220 v, kad nađem nesta slikati cu i staviti :dance:

user999:

--- Citat: olimp  18, 07, 2010, 19:12:13 posle podne ---Evo postavio sam na http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=4634.0

--- Kraj citata ---

??

Izgleda da tema ili forum koju tražite ne postoji ili nemate dovoljno privilegija da biste je videli.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju