E, ovako treba... > Plovila
Aluminijumski Camac
maverick:
procitah da su flase odlicne, a navodno jos su bolje flase punjene purpjenom ...zaboravih zasto...samo se sjecam da je cep i nakon punjenja pjenom bio obvezan
Zoran:
Sta ces da pijes iz prazne flase,ajde molim te ? :drinks:
LSI:
--- Citat: maverick 01, 05, 2011, 10:13:02 pre podne ---procitah da su flase odlicne, a navodno jos su bolje flase punjene purpjenom ...zaboravih zasto...samo se sjecam da je cep i nakon punjenja pjenom bio obvezan
--- Kraj citata ---
Čep je obavezan zato što nisu sve "pur" pene hidrofobne, tj. neke umeju da "piju" vodu. Zato se to sprečava zatvaranjem boce. Sadržina zatvorene boce ostaje lakša od vode čak i ako dodje do prodora vode u čamac. Ovo omogućava da se za povećanje sigurnosti (nepotopivosti) koriste i jevtinije pene.
Pa i ako dodje do oštećenja nekih od boca, verovatnoća da baš svaka bude oštećena je izuzetno mala, tako da se povećanjem broja boca povećava sigurnost plovila.
busa2:
Samo vas gledam i citam ! :lol: Pvc flase su odlican izum ali vec stara fora . Koriste ih ljudi jos od pre 10-15 god. dok su jos bili dozvoljeni pontoni od burica pa napune bure i stave azbest foliju pri vrhu i zavare poklopac. Produzavalo vek tim buradima za troduplo jer iako se napravi mala rupica voda udje do par litara u bure i nista netone jer ih drze zatvorene pvc boce. Boce nije lose puniti pur penom ali nije obavezno osim da naravno moraju biti dobro zatvorene.
Kemppi ok je to ali smatram da ako si sve dobro odradio sto se tice varova ! ?da je nepotrebno.Kulturnije je bilo da si popunio najjeftinijim debelim stiroporom. Ali nema zamerke . :drinks:
kemppi:
Mogao sam i stiroporom,ali sam cuo da i stiropor upije malo vode,niko ne zna pouzdano da kaze da li je to tacno,kao sto rekoh ovo sa pvc flasama sam video,pa mi se ucinilo bolje resenje.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju