E, ovako treba... > Restauracije
Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma
LSI:
Evo, na kraju dana i jedna sličica - tek da vidite da ono što smo pisali jutros nije bilo tek onako.
maverick:
ovo ce biti ozbiljan camac :good:
LSI:
Samo vi terajte svoje (odnosi se na Barbanešu i Njegoša68) - mogu ja dosta piva da popijem, a prija mi i dobro vino uz pečenje. A još kad je i društvo takvo - onda mogu i duplo.
Možda ne bi bilo loše da počnete da štedite - moglo bi vam koristiti uskoro.
Pogledajte sličicu u prilogu - ovako večeras izgleda ladja:
LSI:
Sale M, nije još gotovo, ma koliko da bih i ja to voleo.
Ovo danas tek je prvi premaz epoksi osnovnom. Treba naneti epoksi katran i poliuretan. A za to je potrebno vreme za sušenje i nanošenje novih slojeva.
Pa onda treba razvući struju i postaviti instalacije daljinskih komandi (ovo je kupljeno i spremno). Naravno, još dolaze i prozori (pokušaću sutra da kupim klirit).
Na kraju treba uraditi enterijer a to je ono što je najosetljivije (ništa nije kupljeno).
Da bi čamac mogao da se priključi regati, morao bih da imam i nekakvu tendu koja bi me zaštitila od kiše i komaraca - i jedno i drugo je nešto sa čime treba računati.
A meni predstoji sedmica u kojoj treba da pripremim sve kako bi moja firma radila normalno za vreme dok budem na Krfu od 5. do 18. juna.
Ipak, iskušenje je veliko i želja da oplovim kanale sa ostalim regatašima (ove godine) doveli su me do toga da razmišljanje krene u sledećem pravcu:
Ma kako da su moje potrebe relativno male, ipak moram da angažujem nekog da mi razvede električnu instalaciju. Verujem da to može da bude uradjeno za jedan-dva dana po završetku farbanja i zastakljivanja.
A što se tiče enterijera, razmišljam o tome da nekome poverim vrlo nezahvalan zadatak da bez mog prisustva i bez detaljnih crteža i instrukcija, po svom ukusu pokuša da napravi ono što bih ja želeo da bude uradjeno.
Znamo svi na šta to može da izadje - posle svega, morao bih da budem srećan sa onim što dobijem, a moraću da platim ono što bude dogovoreno.
A enterijer je ono što će se videti i ono što ću posle morati da gledam stalno.
Medjutim, ako se odlučim na ovu varijantu (ma koliko to bilo kockarski i neozbiljno) čamac bi mogao da bude spreman za regatu ...
Šta uraditi? - pitam se čitavog dana i ništa nisam odlučio. Možda ujutro - kažu da je jutro pametnije od večeri.
barbanesa:
Lazo sad ozbiljno..
Jedno ti kajanje ne gine :ako ostavis camac a ti drugi zavrsi ,a tebi se to ne svidi.dzaba bacene pare..
ako ne stignes da ga zavrsis do regate opet kajanje..
Moj savet ako zelis da ga cujes ( a znam da ne zelis) uradi tendu i prozore a ostalo kad se vratis sa regate, niko nece da ti zameri ako nisi zavrsio enterijer ili sproveo struju,osim ako ne vodis nekog umesto supruge...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju