E, ovako treba... > Restauracije
Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma
Arsa:
Lazo ja sam misljenja da ce Zoki to sigurno resiti na tvoje, njegovo i nase zadovoljstvo. Nemoj se previse opterecivati sumnjama u konacan ishod. Bar si na ovom sajtu video kakve su sve prepravke uspesno zavrsavane.
Naravno da je dobro sto si postavio ovu temu kako bi drugi mogli da vide sta ih sve ceka tokom pokusaja da "razgaze" svoja plovila.
Licno ja bih izbegao ovakvu avanturu. Smatram da o velicini camca treba razmisljati prilikom kupovine i da ovakvi radovi mogu da povecaju cenu plovila toliko da dovedu u pitanje ekonomsku isplativost celog projekta.
Ipak, nuzda zakon menja. Kad si krenuo u pricu, isteraj je do kraja. :good:
Sve u svemu, videcemo se mi vrlo brzo na vodi. Nemoj samo da pravis velike talase kad prozujis pored nas, sikljasa dok pecamo. :drinks:
LSI:
Hvala na podršci, Arso.
Pokušavam da ne pravim veliku stvar od svega ovoga. Sve je to ipak, samo zabava i tako i treba da ostane. Neću dozvoliti da me ovakve stvari izbace iz ravnoteže. Ljudi su razni i nemamo svi isti odnos prema poslu.
I ja se nadam da će Zoran to isterati do kraja.
A što se tiče talasanja - nema brige. Baš zato što mi brzina nije primarna, ja sam i rešio da malo produžim čamac. Šta je par kilometara na sat brzine u odnosu na prostor koji dobijam?
Prema mojoj ideji, kokpit dimenzija 1,3 m x 1.o3 m postaje 1,3 m x 1,95 m, a to je velika razlika na ovakvom čamcu. A čamac će ići onoliko brzo koliko ja pomerim ručicu gasa.
Nadam se da ćemo se ovog leta videti na vodi.
mossi:
Lazo, pokrpi rupe, produži što si smislio i na vodu.
Jer ako budeš težio da sve završiš na suvom proći će 3 godine da spustiš čamac.
Ja već treću godinu dopravljam neke sitnice i opet ću ga spustiti nezavršenog. :shout:
Jesam malo spor i pomalo lenj i pomalo volim da se družim, pa u pola radova napravimo roštilj.. :lol:
Ali opet dnevno u proseku radim 4 sata na čamcu i treba mi 7-10 radnih dana da se vidi da sam nešto radio. :suicide:
Hogar ubija od tempa.. samo tako neka nastavi.
Budžet je čudo! Najbolje je ako umeš ili imaš da platiš, sve ostalo je agonija.
Ja volim da se petljam sa čamcem, ali često nisam zadovoljan sa onim što sam uradio. :nono:
Tako da .... ČEKAJUĆI LINSSENA, citirajmo još jednom:
Kad nemaš ono što voliš, voli ono što imaš!
:drinks:
LSI:
Mossi, baš sinoć, u temi o Regati 2011. napisao sam da mi je glavni cilj da ćamac spustim u vodu i da nameravam da se pridružim regati pa makar i ne uspeo da sredim enterijer.
Ipak, krpljenje rupa i produžetak čamca su nešto što ja ne umem i ne mogu.
Jedva čekam da Zoki dobije taj aparat za zavarivanje aluminijuma. Zamoliću Kemppija i Stvladu da Zokiju pomognu koliko mogu da posao bude obavljen kako treba, tako da čamac bude bezbedan za plovidbu.
A onog dana kada bude ofarban i na njega montirane komande daljinskog upravljanja, čamac ide u vodu. Sve ostalo će biti uradjeno kad dodje na red.
Ja nemam neki zgodan prostor, nekakvu radionicu, a još manje imam znanja da bih sam mogao mnogo da uradim i zato će i radovi do konačnog uredjenja čekati povoljan trenutak kad nekog stručnjaka "prevarim" da odvoji vreme za mene i moj čamac. Ali sve to vidim kao jedan proces koji će na kraju dati željeni rezultat.
mossi:
Vidiš Lazo na ovo sam mislio: :new_russian:
A nije da se nije radilo: kompletirali solarni panel, iskablirali punjač i prevezali postojeće kablove, dodali neke prekidače na komandnoj tabli, promenili lokaciju sonde za sonar, zaštitili neke "leteće" kablove, započeli držač za štapove u boksu, ...
A onda je krenulo: prvo meze, a onda pačiji paprikaš! :yahoo: :dance1: Rakijica, pa Pajino Belo i soda! :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju