E, ovako treba... > Restauracije

Kako da Ružno pače postane Labud - prepravke čamca od aluminijuma

<< < (28/70) > >>

LSI:

--- Citat: odisej  05, 04, 2011, 20:38:51 posle podne ---još par slika tvoje lađe i bićeš banovan , na mesec dana :preved:
Lazo zašto ne proveriš taj oglas u HR lakše je organizovati isporuku iz HR.

--- Kraj citata ---

Pa, vidiš da doziram - tek po koja.
Ma, ne dam se ja ovim našim dušmanima, adminima.
Mada, čini mi se da su oni završili one naše "šuvarice" (sećaju se toga oni stariji) usmerenog obrazovanja i da su se specijalizirali za pisanu reč, a ne za fotografije.

Umesto da se bave cenzurom, bolje bi im bilo da pogledaju šta nam je sa serverom. Večeras sam tek iz četvrtog pokušaja uspeo da odgovorim Budensu, a ovu poruku sada pišem drugi put (u nadi da će stići gde je namenjena).

A što se tiče Durafix-a, hteo sam danas da pozovem i da se raspitam za mogućnost kupovine u CRO, medjutim bio sam kod ranije pomenutog Luke i razgovarao sam o tome sa njim i njegovim ocem.
Oni su ljudi to već isprobali.

Nije to nešto toliko novo. Samo mi, koji nismo u toj profesiji, to nismo znali.

Kažu da je za kvalitetan lem (jer to je u osnovi to, a ne var) treba mnogo više nego što se vidi u onom video klipu.
Potrebno je besprekorno očistiti površinu; mora se postići prava temperatura podloge koju treba zakrpiti i još što šta.
Nije veliki problem zatvoriti rupu na limenki od soka ali kad se radi o drugačijim, debljim profilima ili elementima drugačije geometrije, onda stvar više nije toliko jednostavna. Na primer kada treba zakrpiti vertikalnu površinu rastopljena masa teče dole ... i tako to.

Predložili su mi drugačije rešenje za oštećenja na mom čamcu i mislim da su u pravu. Poslušaću ljude koji znaju o čemu pričaju.

maverick:
ako treba durafix ja ga mogu poruciti sebi a od granice sam pola sata pa ni dostava nije problem  :good:

kemppi:

--- Citat: LSI  05, 04, 2011, 21:21:14 posle podne ---
A što se tiče Durafix-a, hteo sam danas da pozovem i da se raspitam za mogućnost kupovine u CRO, medjutim bio sam kod ranije pomenutog Luke i razgovarao sam o tome sa njim i njegovim ocem.
Oni su ljudi to već isprobali.

Nije to nešto toliko novo. Samo mi, koji nismo u toj profesiji, to nismo znali.

Kažu da je za kvalitetan lem (jer to je u osnovi to, a ne var) treba mnogo više nego što se vidi u onom video klipu.
Potrebno je besprekorno očistiti površinu; mora se postići prava temperatura podloge koju treba zakrpiti i još što šta.
Nije veliki problem zatvoriti rupu na limenki od soka ali kad se radi o drugačijim, debljim profilima ili elementima drugačije geometrije, onda stvar više nije toliko jednostavna. Na primer kada treba zakrpiti vertikalnu površinu rastopljena masa teče dole ... i tako to.

Predložili su mi drugačije rešenje za oštećenja na mom čamcu i mislim da su u pravu. Poslušaću ljude koji znaju o čemu pričaju.

--- Kraj citata ---

Ovo je lepo receno sto se tice Durafix-a,to je prinudno resenje da se spoji aluminijumski deo za one koji nemaju aparat za varenje aluminijuma.
To je klasican lem koji ima topitelj u sebi,s tim sto je tacka topljenja veca od kalajnog lema(230 stepeni),dok se Durafix lemi na oko 400 stepeni,pa je potreban brener,tj. ne moze obicnom lemilicom jer je na granici mekog i tvrdog lema.
Tacka topljenja Aluminijuma je 660 stepeni,pa je potrebno zagrejati ga na vise od 400 stepeni a manje od 600 i tada dodati lem(Durafix),potrebno je malo vestine,jer aluminijum ne menja boju prilikom zagrevanja,tj.lako se istopi ako se pretera sa grejanjem.Mehanicke osobine lema su dosta slabije od zavarenog spoja,a posebno je veoma los uticaj topitelja na korozione osobine aluminijuma,iz tog razloga se u brodogradnji ne primenjuje ni zavarivanje aluminijuma oplastenim elektrodama,vec iskljucivo tig i mig postupak uz gas Argon ili Helijum.
Za lemljenje spialtera koristim nesto slicno Durafix-u,jer ta legura ne moze da se vari,pa je lemljenje jedino resenje.

LSI:
Hvala, Kemppi na ovom dodatnom objašnjenju.
Ja sam pokušao da izbegnem ulaženje u detalje objašnjenja jer sam se plašio da nešto ne objasnim na pogrešan način.

Sada je verujem i ostalima jasnije zašto je meni savetovano da ne pokušam popravku koristeći Durafix.

Kemppi, voleo bih da dodjete da pogledate oštećenja na mom čamcu sada kada su otvorena - voleo bih da čujem i vaše mišljenje o načinu sanacije.
Javite mi se ako imate vremena sutra, prekosutra - ovih dana.

stvlada:
Dokle su stigli radovi?Hoce biti do 1.maja?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju