E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
bova
rade:
Kakva su vasa iskustva,kako ih napraviti,njihove mane.
deda:
Kod nas se najvise prave od starih bojlerskih kazana tako da i sam imam takvu!!Medjutim na prolece cu(ako bude bilo finansija)kupiti plasticnu kojih ima u prodavnicama nauticke opreme.Ove ,,bojlerske,, umeju da izgrebu camac i da ostete pogotovo plasticna korita!Ako sam pravis obavezno vrtilice i na sidro i na bovu!!
rade:
Sta baciti u vodu?Prosle godine iako sam imao jedno 150 kila pravljeno sidro kosava me odvukla jedno kilometar od mesta.Dali dodatno vezati sajlu za obalu?Sve me interesuje jer ovo vezivanje za obalu nije ono pravo.
sharke:
Ja sam moju bovu sam pravio tako što sam izrolovao 3mm lim,napravio gornji i donji poklopac i kroz sredinu provukao šipku f16mm.Kao što deda kaže,stavio sam vrtilice na teg i na bovu.Smatram da će da mi potraje ,ali me jedino brine da preko zime nebude neka santa leda koja možda može da je odvuče,pa me interesuje kako vi to .rešavate.
Ljuba:
--- Citat: sharke 06, 12, 2009, 09:15:24 pre podne ---Ja sam moju bovu sam pravio tako što sam izrolovao 3mm lim,napravio gornji i donji poklopac i kroz sredinu provukao šipku f16mm.Kao što deda kaže,stavio sam vrtilice na teg i na bovu.Smatram da će da mi potraje ,ali me jedino brine da preko zime nebude neka santa leda koja možda može da je odvuče,pa me interesuje kako vi to .rešavate.
--- Kraj citata ---
Sharke, ti verovarno znas sta je bilo u Grockoj marini onomad (cimi mi se s proleca), naiso krs i lom i pokidao i bove i lance-katance...meni je siklja bila na bovi pa su siklju uvatili a bova sve sa tegom zavrsila par kilometara nizvodno.
Otada camac guram u obalu.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju