E, ovako treba... > Enterijer

Dizajn i izrada kuhinje na brodu

<< < (3/7) > >>

broker975fx:
Jerri od koje materijale koristiš za izradu kuhinje?

broker975fx:

--- Citat: captjerry  19, 12, 2009, 13:59:32 posle podne ---Ima neko slicno resenje za radnu plocu koja se pomera, trenutno to pravimo na jednoj ladji (bar to moze da se radi po ovom (ne) vremenu...
na ivicu elementa se postavi prohromska osovina vertikalno, na koju se vezuje ivica radne ploce...kada se ne kuva ili ne koristi sudopera (sto je cesto) radna ploca sluzi za rezne stvari (kao normalna radna ploca u kuhinji)...pomeranjem (rotiranjem) radne ploce oslobadja se gorionik i sudopera a dobija pomicni sto sasvim zadovoljavajucih gabarita...probacu nekako da skiciram, ili da slikam kad zavrsimo celu kuhinju ako je nekome interesantno...

--- Kraj citata ---

Jerri daj nacrt za kuhinju. Ja sam razmišljao slično da rešavam moju. Takođe šta mislite ako su mi na raspolaganju visina od oko 90 cm širina oko 50cm i dužina 170cm da li je bolje raditi tri nezavisna ili dva elementa, jedan manji u kome će biti smešten frižider od 50*50*60 i jedan veći za ostalo. Kada smo kod ovog da li je bolje da prvo ide sudopera pa šporet pa slobodna ploča ili možda da sudopera bude u sredini a levo ili desno šporet. Deluje da tu nema nekog krutog pravila jer vidim ima raznih rešenje.

Kapetan:
u arhitekturi  struja i voda se odvajaju .. znaci jedna ugao je sporet drugi lavabo... a izmedju radna povrsina...

ujedno moj savet ti je da blize vratima bude sporet a blize unutrasnjosti bude sudopera , ovo je dobro resenje za sprecavanje raznih mirisa od kuvanja da ulaze u brod , znaci  sto blize vratima a lavabo unutra i veca je sansa da ce voda biti hladnija  i slicno , jedini negativni aspekt je ako zimi grejes brod na sporet on je blizi vratima a dodatni pozitivni je da ne moras da ulazis u ladju dok kuvas kafu , vec sve sa vrata :)...

sto se tice ploce ja bih to iz jednog dela ispod nje frizider , plinska boca, kanta za smece i fioke...

ali sve zavisi od broda i od tvojih zelja , pokusaj da vizuelizujes sve radnje oko kuhinje pa vidi d ali mozes da predvidis probleme ...

Misha D:

--- Citat: captjerry  19, 12, 2009, 13:59:32 posle podne ---Ima neko slicno resenje za radnu plocu koja se pomera, trenutno to pravimo na jednoj ladji (bar to moze da se radi po ovom (ne) vremenu...
na ivicu elementa se postavi prohromska osovina vertikalno, na koju se vezuje ivica radne ploce...kada se ne kuva ili ne koristi sudopera (sto je cesto) radna ploca sluzi za rezne stvari (kao normalna radna ploca u kuhinji)...pomeranjem (rotiranjem) radne ploce oslobadja se gorionik i sudopera a dobija pomicni sto sasvim zadovoljavajucih gabarita...probacu nekako da skiciram, ili da slikam kad zavrsimo celu kuhinju ako je nekome interesantno...

--- Kraj citata ---

Ovde je radna ploca pomerena pomocu klizaca, pa lagano upadne iza kuhinje gde ne zauzima prostor

Darkobp:

--- Citat: Misha D  23, 01, 2010, 10:52:24 pre podne ---

--- Kraj citata ---

Ovde je radna ploca pomerena pomocu klizaca, pa lagano upadne iza kuhinje gde ne zauzima prostor

--- Kraj citata ---

Kako sam znao kad otvorim ovaj post i odgovor da ce unutra biti slika Antaresa :dance1: :taunt:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju