Nautika opšta... > Nemar i bahatost na vodi
malo ludovanja :P:O
sLLayer:
Pa ovaj gliser koji sad stavio u snimku nije puno veci i jaci od mog.. a kad na njemu stoji motor ja mislim 60KS i ne pukne zrcalo valjda nece ni meni sa 30KS a sto se tice upoznavanja glisera i njegovih mogucnosti to sam vec prekuco:D rijetko idem bez punog gasa :preved: samo nisam imao iskustva sa trimovanjem :aggressive:
sLLayer:
--- Citat: Dule 30, 11, 2009, 00:14:16 pre podne ---Verovatno nije oštećeno zbog vožnje već zbog nekog drugog razloga. :)
--- Kraj citata ---
vjerovatno ono upustvo za jacinu motora nije djaba postavljeno na plocici, max snaga motora na mom gliseru je 60ks, e sad ako stavim 100ks vjerovatno bi i puklo zrcalo a meni je samo 30KS :yahoo:
Kapetan:
e sad od te maximalne snage oduzmi neki broj godina ...
sLLayer:
--- Citat: Kapetan 30, 11, 2009, 11:48:29 pre podne ---e sad od te maximalne snage oduzmi neki broj godina ...
--- Kraj citata ---
pa eto i kad oduzmes moze podrzati bar 45KS, imam jarana koji je na gumeni camac ima mu 20 godina stavio motor od 25KS a taj camac digne i motor od 5-10 ks, i jeste malo ojacao zrcalo ali opet kad doda gas samo sto se ne prevrne a zrcalo ne puca :new_russian:
BOKAC:
--- Citat: sLLayer 30, 11, 2009, 11:51:02 pre podne ---
--- Citat: Kapetan 30, 11, 2009, 11:48:29 pre podne ---e sad od te maximalne snage oduzmi neki broj godina ...
--- Kraj citata ---
pa eto i kad oduzmes moze podrzati bar 45KS, imam jarana koji je na gumeni camac ima mu 20 godina stavio motor od 25KS a taj camac digne i motor od 5-10 ks, i jeste malo ojacao zrcalo ali opet kad doda gas samo sto se ne prevrne a zrcalo ne puca :new_russian:
--- Kraj citata ---
sL, tu podaci o godinama i snazi ne pomazu. Ono sto ti je Dule napisao je jedino ispravno. Za ovakvo "ludovanje" se odvezi negde gde nema nikog,zakaci uzicu "kurslus dugmeta" na ruku i testiraj granicu izdrzljivosti. Tako ces jedino da definises mogucnosti camca,motora i samog sebe.
Sto se trimovanja tice pravila su jasna,pri kretanju se motor "podvlaci" dik ne izglisira,nakon toga ga trimujes dok ne pocne da tabana i onda ga opet malo podtrimujes dok se ne umiri. Ovo vazi za "normalnu" voznju glisera.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju