Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...

Rijeka Sava - poveznica nautičara

<< < (55/71) > >>

IKA:
očigledno da nam se pogledi na regatu razlikuju
. Po mom shvatanju naziv "regata" ne uslovljava broj plovila koji u njoj učestvuju.Sama regata mora imati jasno utvrđenu putanju , krajnji cilj i  predviđene dnevne rute koje se moraju ispoštovati .Regata ne podrazumeva obavezno druženje svih regataša, Kao i u životu družićemo se sa onima koji nam kao osobe odgovaraju , tako da se u toku plovidbe vezuju i skupa plove oni koji su našli zajednički interes , pa od recimo 40 plovila imate nekoliko grupa od po 5-6 vezanih plovila i tako ta grupa štedi kako na gorivu tako i na hrani i uživa u druženju sa sebi bliskima.Neko veće grupisanje se dešava prilikom dnevnih pauza u plovidbi i tokom večernjeg okupljanja,zato mora biti unapred određena svaka stanka i dnevni cil.
tada dolazi do upoznavanja novih ljudi i proširenja društva i poznanika.
mislim da nije toliko obavezujuće da recimo u mitrovicu pristignemo svi u isto vreme , važno je da oni koji su sporiji znaju da će tu zateći regatu ako pristignu i 3-4 sata kasnije od ostalih. Prosečna brzina koju bi trebalo predvideti radi plana puta bi po meni bila najrealnija oko 8km/h. dnevno bi se plovilo po 8-10/h u dva poteza , znači dnevno bi se prelazilo oko60-70 km što je po mom shvatanju brzina koju mogu pratiti i sporija plovila (među koje spada i moj Odisej

Arsa:

--- Citat: zoke  14, 04, 2010, 00:03:11 pre podne ---Nebi da se mijesam u vasu odluku kako ce te da dodjete ,ali ako tako razmisljate zakupite brod potrpajte se u njega i pravac brcko i nezezas se sa svojim plovilom, medjutim to nije car cijele te price ipak doploviti sa svojim plovilom je i uspjeh i dozivljaj i mislim da je daleko isplativije ,ako imate par brodova koji su jaci neka tegle dva do tri u manje grupe ali opet zajedno i podjelite troskove mislim da je mnogo isplativije. Izvinjavam se na sugestijama ali ja nikad nebi isao u tako masovno slepanje a na vama je pa kako odlucite

--- Kraj citata ---

Naša ideja vodilja je zaista bila da se angažuje vuča kako bi skratili vreme puta i troškove učesnika regate. Ovom ponudom ne dobijamo ništa od onog što smo kao opredeljenje zacrtali. Sačekaćemo da i ostali koji nameravaju da idu za Brčko kažu šta misle i onda do ponedeljka da donesemo odluku koja se izgleda već nazire. :lol:

Zoke, vidimo se u Brčkom. :drinks:

Kapetan:
e oko dnevne rute je i palo premisljanje ,....sa tom brzinom u brcko ce se stici za 4 dana , pa 2 dana tamo , pa 2 dana povratak ... to je 8 dana prilicno mnogo za dosta ljudi zato se i razmislja o tegljenju , i odisej sava tutnji po neki put.. mogao bi neko sa Save da da prosecan podetak za to doba godine

Arsa:
Možda nije loše da za dvadesetak dana krene jedno dva tri brodića i moj čamac, naravno, na jedan izlet do Šapca. Tako bi videli šta nas od prilike očekuje.

Imali bi koliko- toliko jasniju situaciju, naročito u pogledu brzine pošto je sada Sava jača nego leti.

Ako ima sporijih plovila, nije problem da oni krenu ranije ali da svi stignemo na cilj od prilike u isto vreme. Jedino nisam za to da se u odlasku neko ostavi da plovi sam. Nikad se ne zna šta se sve može dogoditi.

Kapetan:
odlazak je lak .. dva dana i to je to ....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju