Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Spremnik pitke vode
shomysss:
--- Citat ---Prvo sam kupio ovu u Tehnonautici:
http://webshop.tehnonautika.rs/proizvod/pumpa-za-vodu-malog-kapaciteta-sa-presostatom-seaflo/
i pokazala se odlično, mlaz za tuširanje nije kao kod kuće normalno ali je sasvim svrsishodan a presostat zaista vredi, kupi se tuš ručica sa prekidačem normalno.
Onda sam kupio i ovu za rezervu (https://goo.gl/JHq37L) ali je 3x bučnija od SeaFlo tako da se držim prve, jeste skuplja ali vredi.
Treba jače crevo, imam obično providno i onomad na +40, kada pumpa nabije pritisak par puta mi je pukol!.
--- Kraj citata ---
Hvala puno Ljubo takvu sam i planirao da uzmem samo sam se dvoumio oko protoka da li je dovoljan ali si mi pomogao tvojim iskustvom clap
Jedino sto ih ima i na Aliexpress-u po 20e a koliko sam skapirao Seaflo je kineska firma pa razmisljam da li preko njih da narucim
https://www.aliexpress.com/item/Seaflo-12v-Water-Pressure-Diaphragm-Pump-3-8-LPM-1-0-GPM-40-PSI-Caravan-rv/32832774645.html
shomysss:
Da malo razbijemo ovu hladnocu mojim glupim pitanjima koja ce vas nasmejati a vi cete meni dati potrebne odgovore ha
Kupio sam vojnu mesinu 100l
i stavio sam je u pod camca.
Planiram da na camcu na prolece ubacim ulivno grlo,na njega nakacim crevo i sa svim potrebnim prelazima povezem sa jednom od ove dve rupe na rezervoaru.
E sada glupo pitanje ha
Posto je napravljena od fleksibilnog materijala na koji nacin se ona prilikom punjenja siri?
tj. da li je potrebno puniti je pod pritiskom vode da bi se ona sirila?
Posto razmisljam ako ubacim grlo i slobodnim padom sipam vodu kroz njega u rezervoar on ce se do odredjenog dela (manjeg verovatno) siriti a posle toga voda vracati kroz crevo i grlo.
Verovatno neko ima iskustva i znanja za ovako komplikovana pitanja ha
Misha D:
Da bi iskoristio njenu nazivnu zapreminu mora se puniti crevom, tj. vodom iz vodovoda.
Tada se ona naduje-napuni vodom do maksimuma.
Prelivanje-dopunjavanje pomoću nekih bidona je moguće do neke količine.
Kod tog punjenja je potrebno biti na oprezu i na vreme zatvoriti vodu da nebi doslo do pucanja gume oko ulivnog ventila (taj deo kod tih mešina prvi strada jer nije vulkanizovan, nego lepljen).
Potrebno je montirati na uliv i odliv obične vodovodne ventile na koje je lako nabaciti crevo (potrebno je to kompletirati sa holenderom-produžetkom i kolenom, po potrebi).
Odlivni ventil treba drzati otvoren u toku punjenja da bi izlazio vazduh i da bi , u slučaju zaboravnosti, višak vode koja ne može više da stane oticao napolje.
Ja sam ih koristio na dužim putovanjima kao dopunu, pre svega za tuširanje jer se u njima voda odlično ugreje.
Slobodnim padom do zadnje platforme sam imao dovoljno pomoću creva i onog mini-tuša sa prekidačem.
shomysss:
Hvala puno te stvari su me mucile 114
shomysss:
--- Citat ---Da bi iskoristio njenu nazivnu zapreminu mora se puniti crevom, tj. vodom iz vodovoda.
Tada se ona naduje-napuni vodom do maksimuma.
Prelivanje-dopunjavanje pomoću nekih bidona je moguće do neke količine.
Kod tog punjenja je potrebno biti na oprezu i na vreme zatvoriti vodu da nebi doslo do pucanja gume oko ulivnog ventila (taj deo kod tih mešina prvi strada jer nije vulkanizovan, nego lepljen).
Potrebno je montirati na uliv i odliv obične vodovodne ventile na koje je lako nabaciti crevo (potrebno je to kompletirati sa holenderom-produžetkom i kolenom, po potrebi).
Odlivni ventil treba drzati otvoren u toku punjenja da bi izlazio vazduh i da bi , u slučaju zaboravnosti, višak vode koja ne može više da stane oticao napolje.
Ja sam ih koristio na dužim putovanjima kao dopunu, pre svega za tuširanje jer se u njima voda odlično ugreje.
Slobodnim padom do zadnje platforme sam imao dovoljno pomoću creva i onog mini-tuša sa prekidačem.
--- Kraj citata ---
Jedino sam sada malo u dilemi da li da je stavim na krov kao ti ili da je stavim u pod... Na krovu mi je lakse I prakticnije (ne treba mi pumpa,manje fitinga, lakse za sipanje, mobilan je...) dok je u podu zbog tezista izgleda... bolje
Nisam pametan...
Sta vi mislite?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju