Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Spremnik pitke vode
petar_kozic:
--- Citat: mladjo 18, 02, 2014, 16:59:22 posle podne ---Ja neznam da ima hidrofor sa posebnom posudom za vazduh.Vi ste zankiki na pravom putu.Svaki presostat se dade podesavati i vama bi odgo varao ovaj broj P5,pakada slozite sve i ukljucite onda se igrate sa podesavanjem presostata.Pazite,rezervar ili tlacna posuda mora imati vazduha pod pritiskom,pa bi na rezervaru trebali imati ugradjen Ventil od Auto gume.
--- Kraj citata ---
On je na dobrom putu, i to je ovako lako izvesti, ali je pitanje da li on moze to da izvde sa ovime sto ima.
Pitanje je da li taj sud moze da izdrzi pritisak od 2.5 Bar, minimalno za koliko je predvidjen presostat ?
Kao drugo, pitanje je da li je ta pumpa dovoljna da napravi taj pritisak i kakva je pumpa.
Imate obicne pumpe za vodu koje guraju vodu, a u trenutku stvaranja pritiska dolazi do opterecenja semeringa. Moze se ostetiti semering, voda prodje do motora i kraj.
O tome se radi. Podesiti presostat najmanja stvar.
zankiki:
Hvala svima na savetima. Našao sam neki presostat, mogao bi se podesiti 0,1 - 1 bar.
Mada, što više razmišljam, nisam ni siguran da mi treba. Ima ona mnogo jednostavnija varijanta koja radi posao, video sam kod drugara: prekidač, od recimo zvonceta ili slično, u visini kolena. Ruke slobodne, a voda se lako pali i gasi.
U dilemi sam, ali tu mi više ne možete pomoći, to moram sam. upavusi
sale.m79:
Imas tastere za kamp prikolice za nogu.Ako ne nadjes poslacu ti
petar_kozic:
Zankiki,
resi ovako najjednostavnije. Ako imas na brodu 220V, kupi potapajucu pumpu za akvarijume. Ona je otprilike 1.000,00 dinara, ima protok 500l/h. To je pumpa sa propelerom, potapa se skroz u vodu. Napravis taster prekidac.
Ako nemas 220V, nadji na kineskim sajtovima istu takvu za 12V, ima porucivao sam kolegi za oko 16-17 USD, sa mnogo vecim protokom. Imaces lep pritisak, a ni jedan sud ti nece biti pod pritiskom.
zankiki:
Taster prekidač će izgleda i biti. Velika komplikacija sa presostatom, samo da bi se voda otvarala na slavini.
Čak je zbog manjeg korišćenja i štednje vode iz tanka i bolje da se nogom pušta samo koliko treba.
Napraviću sa ovom pumpom što imam, ako bude problem poručiću iz Kine, već sam dosta toga i poručivao odande.
A papučica može i ovakva http://www.sah.rs/SklopnaTehnika/Papuce.html
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju