Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Spremnik pitke vode

<< < (5/26) > >>

zankiki:
Sa obzirom da bih tih 100l vode stavio ispod lezaja na strani suprotne od moje na kojoj vozim, balast bi bio savrseno rasporedjen.

Jedino sto ne znam da li da varim od prohroma po meri ili da resim ovakvom nekom mesinom. I mislio sam da to radim od prohroma, pa sam ovde procitao za te mesine i sad ne znam sta da radim. 100E za prohromski rezervoar nije puno, ako je u praksi bolji.

sale.m79:
Samo mi kazi gde to mozes da napunis. A posle 15 dana voda se ubalavi.

poljo:
Posto voda nije nista manje kvarljiva od mlijeka moras da je tretiras nekim sredsvima ma u kakvoj posudi stojala . E sad , prohrom je bolji ali tezi (i u parama ) . Rijesenje je otici kod nekog strucnog da ti kaze sta ciniti s vodom koja ce da stoji . Rijesenje poznato onima koji su se patili kanisterima i donosenjem vode je u pokusaju da se dozvoli sto manji dotok zraka . Pranje posude svaki put kad se mijenja voda (limun , hlor ...) ili upotreba namjenskih sredstava protiv stvaranja alge u rezervuaru .  Sve je ovo uz napomenu da pricamo o tehnickoj vodi .

bugi:
Ja sam resio tehnicku vodu tako sto sam ubacio bure za kupus od 120 L,ima mesta za jos jedno ali moze da saceka prolece
Kontam da cu preko zime morati kompletan sistem isprazniti da se ne zaledi i popuca...ima li neko iskustva sa tim tj jel neophodno

Misha D:
tesko je isprazniti sve otvore u sistemu, a pogotovu slavine i ventile.
Isprazni koliko se moze, antifriz se sipa 4-5lit za -20C i pusti da tece dok ne izadje na svim slavinama.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju