Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Spremnik pitke vode
Misha D:
Ne znam kakvo plovilo imaš, teško da će 100lit vode da ti toliko poremeti stabilnost. 25648
Na krovu se lepo ugreje ta voda, ne trošiš struju za pokretanje mlaza, lakše je prazniš u jesen jer od dugog stajanja zna da se usmrdi mešina (onda jedino sirćetom možeš da eliminišeš taj miris).
Mora se dobro učvrstiti, ja sa sam koristio solidne kanape za povezivanje i bočno učvršćivanje, a gurtne od roletni za dodatno zatezanje.
Mada ja volim malo više da preterujem kada je u pitanju bezbednost na plovilu.
Ali kako plovim uglavnom sam, i to prilično svake godine, ne birajući dane kada duva ili ne duva košava, volim što manje da me iznenade banalne stvari kao posledica nepažnje ili lenjosti.
shomysss:
Evo ga
6.30x1.70
I meni deluje prakticnije mnogo na krovu a ja sam pobornik prakticnije stvari... Upravo to sto si nabrojao :Voda se greje, nema pumpe, struje zezanja...
budens72:
da,samo na tom camcu ako se 100 kg postavi na krov sigurno ce poremetiti stabilitet obzirom na dimenzije camca...najbolje na patos
broker975fx:
U patos 100 l a gore recimo jednu za tusiranje od 20l ili one pumpe na drukanje, sa 12 l dvoje se istusira a voda bude topla jer ceo dan stoji na suncu
shomysss:
Prvenstveno mi je bio plan da sa tih 100l pokrijem malu cesmu na sudoperi i da imam vikendom kad odem za tusiranje.Sistemom sa sto ventila i creva resim i jedno i drugo 6589
Medjutim ovom konstruktivnom diskusijom mi padaju razne varijante na pamet.
U podu je sve zahtevnije za ugradnju i + sto mi sigurno nece biti topla za tusiranje...Krov bolji ali stabilnost je bitna stvar...
Tako da mi bas svi vasi predlozi dobro dodju
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju