E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Malo poređenja

<< < (9/11) > >>

SALE NB:
Naravno da ne! Nisam rekao ništa neistinito ili pogrešno.
Da podsetim, određeni članovi foruma su neopravdano bacili sve dvotaktaše u blato, ja, sa druge strane, nikad nisam osporio jasne prednosti četverotaktnog motora, tamo gde postoje! Sa druge strane, postoje i mane.

Kao što je Skipper napisao: "stvarno je i Yamaha mašina."
Naravno da jeste, odlično drugo mesto! Odmah iza E-teca!  :taunt: :taunt: :taunt:

deda:
Jutros na temperaturi od -10 stepeni Yamaha upalila iz cuga posle deset dana mirovanja!!Moracu da skracujem kljuc!!! :dance: :good:

zorter:

--- Citat: deda  21, 12, 2009, 20:05:02 posle podne ---Jutros na temperaturi od -10 stepeni Yamaha upalila iz cuga posle deset dana mirovanja!!Moracu da skracujem kljuc!!! :dance: :good:

--- Kraj citata ---

Nisi objasnio koji KLJUC. Jel onaj za svecice? :on_the_quiet:

SALE NB:
Dule, klasični dvotaktaši jasno gube u poređenju sa četverotaktnim motorima, kao što kažeš, dovoljno je pogledati tržište.
Ipak, treba primetiti da mnogi proizvođači uvode upravo 2T motore sa modernim sistemima ubrizgavanja i nadpunjenjem. među njima je i Yamaha! Od Honde to ne treba ni očekivati, nikad nisu pravili 2t motore.

Ako se zna da je vreme koje motori provedu u aktivnoj "službi" u policijskim jedinicama oko 5-7 godina ( u normalnim državama), može se računati da su motori koji su sada u upotrebi nabavljeni najranije 2003-2004.
Sigurno je da se za obalsku stražu i policiju uzimaju samo provereni i dokazani motori, a E-tec se pojavio 2003-e.
Rekao bih da će se slika širom sveta drastično promeniti u korist E-teca već posle sledeće popune novim motorima kod većine službi, pogotovo kod američkih.
Ako još dodamo faktor finansijski najbolje ponude, mislim da je jasno da se u državnim službama ne voze nužno najbolji motori, već u tom trenutku najpovoljniji!

A opet , tamo gde se na prvo mesto stavljaju neprikosnovena pouzdanost, robusnost i snaga, u vojnim jedinicama -tamo još uvek vladaju dvotaktaši.
Ono što je sigurno, E-tec je po svim karakteristikama trenutno najbolji VB motor na svetu! Kako će se pokazati na duge staze? Moramo sačekati da se dokaže! Najstariji E-tec je napunio jedva 6 godina, to za VB motor nije ništa, a za E-tec pogotovo! Pa tek je drugi put bio na servisu! :good: :yahoo: :yahoo:

SALE NB:

--- Citat: deda  21, 12, 2009, 20:05:02 posle podne ---Jutros na temperaturi od -10 stepeni Yamaha upalila iz cuga posle deset dana mirovanja!!Moracu da skracujem kljuc!!! :dance: :good:

--- Kraj citata ---

Uh, deda, zavidim ti! Ti imaš ključ! :good: :taunt:
Ja to moram ručno! :sorry: Johnny mi je zatrpan snegom, probaću da ga upalim čim stignem do njega!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju