E, ovako treba... > Plovila
Dunja 2
Pera GARMIN:
Sledeće nedelje na programu su detaljnija testiranja opterećenja i propulzije i objavljivanje zvaničnih rezultata!
Slovenac:
lepota,bravo.
Kapetan:
--- Citat: Pera GARMIN 30, 11, 2012, 22:37:13 posle podne ---Sledeće nedelje na programu su detaljnija testiranja opterećenja i propulzije i objavljivanje zvaničnih rezultata!
--- Kraj citata ---
oce biti u FULL opremi i sa posadom ili bez ? barem po kilazi ?
Pera GARMIN:
Juče smo prebacili Yastoge od Lepog Mike u Višnjici do marine Ural na Savi uprkos vremenskoj prognozi koja je najvljivala "Košavu olujne jačine".
Iskustvo "nezaboravno" - nikom ne preporučujem. Konstantna borba sa talasima koje košava gura uz vodu dok udara po boku broda. Konstantno na punom gasu, motor se vrti na 5200rpm, brzina jedva 12-13kmh. A ja volanom konstantno lovim talase kako nas ne bi pretumbali... a talasi kod pančevca nikakav pravac nemaju, kao u loncu sa ključalom čorbom.
Najgore je ustvari bilo kod Luke Beograd, gde talasi uspevaju da uhvate pravac i postaju ozbiljno visoki. Na trećem delu snimka se vidi kako Dunja uranja u jedan od vipih talasa. To je ono što sam upseo da snimim. Par puta je kod takcih uranjanja talas preplavljivao prednju palubu i uopšte nije bilo prijatno. A zbog snimanja sam u jednom trenutku uspeo i da pogrešno manevrišem i okrenem bok ka talasima. Ne mogu da vam opišem utisak veš mašine koji je nastao. Srećom sam uspeo brzo da povratim kontrolu bez većih posledica osim pretumbanog inventara na brodu...
LM, "uživajte":
gile69:
Borbeno, jako, nemoj samo nazad u Visnjici po kosavi. 114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju