E, ovako treba... > Plovila

Dunja 2

<< < (35/93) > >>

mossi:
Pero, svaka čast za sve do sada urađeno!
Uživam u tekstovima, testovima i svemu viđenom!
 :good:  :good: :good:

P.S. Imam i malo potpitanje, kao što se vidi izrada prototipa plovila je dug i mukotrpan posao, a neizvestan do kraja.
Konačne performanse, plasman, servis, garantie, itd

Da li se osim ovog modela razmišlja i o malo konzervativnijem dizajnu neke buduće lađe?
Meni je Yastog malo previše futuristički..

Pera GARMIN:
Mossi,
hvala na podršci :)

Ja toliko uživam u ovom "poslu" da uopšte ne primećujem da je to "dug i mukotrpan" proces. Meni je baš gušt :)

Malo sam doduše umoran kad svako popodne idem u radionicu... ali i to će da prođe.
Verujem da se inžinjerski deo ekipe ne bi složio samnom, oni su do sada najviše povukli. A sad sleduje proizvodnja pa će i Ivan i Sale da nadrljaju... 

Što se dizajna tiče, verujem da ćeš biti iznenađen izgledom na vodi gotovog Yastoga 23. Tačnije prvo ćeš ga videti na sajamskom betonu...

batica78:
 Pero ,motor je opravljen , ki nov , a evo i par slicica jer znam da volis sve da propratis fotkama
Pozz !!!

ljubac:
Što se neizjasni da ti treba el.motor prvoligaški.

Ovaj je gurao el trotinet,ima 160W,težak manje od pola kile i pošto nema četkice ne zuji kao onaj sa probe.(skoro je nečujan).Jedino što mu je nominalan napon 24v mada je korektan i sa 12v.
Ako ti treba imaš ga..

Pera GARMIN:
batice78 HVALA !!!
Onog Stamboliju naterati da nešto vrati na svoje mesto kad izvadi je nemoguće :)
Eto, Yastogče je obavilo prvi servis motora, sad može da se šalje po pivo po Malim vodama ... Čim ugrabimo malo vremena, vraćamo ga u pogon i pravimo još jednu probu.

Ljubac,
ponuda prihvaćena.
Taj motor će se sigurno manje grejati od ovog koji imamo :)
Znaš li mu karakteristike, najviše me zanima maks.RPM ili RPM/Voltu. Ako sam dobro sračunao, na 12V vuče 13A. Ako mu spojim dva 9Ah zalivena Accua, dobiću lepih 24V i solidnu rezervu snage. Vredi probati!

Biće problem napraviti mu dovoljno izdržljiv speed control, ali smislićemo nešto.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju