E, ovako treba... > Plovila

Dunja 2

<< < (21/93) > >>

Kapetan:
a ovaj test sa 6 kg u njemu kako se pokazao ?  generalno mi se cini da je spreman za kobilicu mnogo "proklizava" , jeste mozda simurilali talse na bazenu to bi bilo zanimljivo videti kako sece i slicno

Barba:
Lepo nema sta, a i vizuelno dobro izgleda. Pero, mislim da je giga upravu. Kad vec postavljas zadnju platformu, ne vidim razlog da ona ne vrsi i funkciju stabilizatora. Doduse, ja se ne razumem i ne znam da li je ovom camcu uopste potreban stabilizator. Mozda ne bi bilo lose da je za probu "podebljas" ka vodenoj liniji cisto da vidis kako utice na stabilnost. To verovatno mozes da uradis fiksiranjem dodatog sloja spera dvostranim samolepljivim trakama da se ne zezas sa laminiranjem. Tako bi mogao prilikom testiranja lepis sloj po sloj "materijala" i posmatras kako se stabilnost menja. Na kraju samo odlepis naneseni materijal, ako se ispostavi da razlike nema.

Inace, sta reci, PRVA LIGA majstore.

Pozdrav,

Pera GARMIN:
Kap, na testu sa 6Kg smo proveravali računarsku simulaciju naginjanja pod opterećenjem, i ništa se čudno nije desilo, tačnije ostao je u granicama koje su dobijene i u simulaciji.

Barba, sa motorom od 25KS koji je planiran za Dunju 2 stabilizatori ne bi imali nikakvog efekta. Na većim snagama koje se mogu montirati (do 90KS recimo) bi stabilzatori imali značajnu ulogu. Probaćemo na velikom brodu i veće snage i stabilizatore...

deda:
Pero,ovo ce da bude oziljna ladja!! :good:
Samo napred!!

Dule HU:
Pero, ja nisam iznenadjen sve tece po planu, meni i dalje izgleda i ponasa se kao i sto treba i kao sto je receno-projektovano pre jedno 2 meseca (ako se ne varam, to je najbolji dokaz o ozbiljnosti ekipe koja radi na projektu). Videcemo i sutra mada mislim da necemo videti nista kapitalno, nego daj sto pre da se krene u izradu 1:1.
Nemoj da nam Stambolija sedi skrstenih ruku, uposli ga sto pre ili cu da ti ga maznem za ajkulu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju