Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA
Koliko je Drina plovna???
STG:
Nesto se razmisljam da na prolece krenem uzvodno Savom,pa onda uci malo i u Drinu....Jedina stvar koja me muci je koliko je Drina plovna?
Ima li iko ideju?
Zoran:
Pre desetak godina sam bio u Drini do Crne bare.Mislim da ni sad nije problem,ako imas vanbrodski motor.
Sigurno ces da se nasuces na neki sprud,ali nista strasno,sve je to sljunak i kotrlja ce.Problem je u tome
sto je skoro nemoguce sidriti se a moras da ostanes na vodi.Stalno se menja nivo,pa da ne ostanes na
suvom.Ni jedno sidro ne drzi u sljunku.
Inace Sava ti je malo problematicna kod Sabca i kad se priblizis uscu Drine.Tu je bas brza.Gornji tok je
lep,Drina bozanstvena,obavezno idi.
STG:
--- Citat: zoran 28, 10, 2009, 11:25:41 pre podne ---
Inace Sava ti je malo problematicna kod Sabca i kad se priblizis uscu Drine.Tu je bas brza.Gornji tok je
lep,Drina bozanstvena,obavezno idi.
--- Kraj citata ---
Pokusacu da pribavim neke "normalne" karte pa mislim da ce mi to u mnogome olaksati put.Skoro sam kolima prolazio kroz Bosnu i pored Drine sam se odusevio,mada i tamo ima plasticnih flasa i ostalih cuda...
Zorane koliko ste km isli uzvodno Drinom?
Zoran:
Oko desetak kilometara.
Karte cele Save imam i ja,samo plovni put nije obelezen.
poljo:
Nko tacno nemoze da ti kaze dokle mozes uz Drinu ploviti.Prije par mjeseci se moglo skoro do Zvornika ploviti bez problema. Sve to zavisi od brane u M.Zvorniku . Kartu koju god da pronadjes, ako je starija od 3-4 dana ,vjeruj , da je potpuno neupotrebljiva. Konfiguracija dna je dnevno promjenjiva. Po Drini se plovi starom i oprobanom metodom - otprilike. Da je lijepa , lijepa je.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju