Nautika opšta... > Kulinarske čarolije

Ishrana na ladji

(1/14) > >>

Zoran:
 U slikama

Zoran:
    Pola kg brasna,so po ukusu 1 kesica suvog kvasca i vode..Zamesiti da na bude mnogo tvrdo,(sve se radi varjacom).Pustis da odstoji
 pola sata pa jos malo doradis.Posle desetak minuta,prelijes testo sa malo ulja,i rukom vadis komade i oblikujes.Peces sa jedne,pa posle
 sa druge strane u tiganju.Vrlo prosto,ako hoces da ti traje dva dana,dodas u testo malo ulja.
   Prijatno

STG:

--- Citat: zoran  22, 10, 2009, 10:42:58 pre podne ---    Pola kg brasna,so po ukusu 1 kesica suvog kvasca i vode..Zamesiti da na bude mnogo tvrdo,(sve se radi varjacom).Pustis da odstoji
 pola sata pa jos malo doradis.Posle desetak minuta,prelijes testo sa malo ulja,i rukom vadis komade i oblikujes.Peces sa jedne,pa posle
 sa druge strane u tiganju.Vrlo prosto,ako hoces da ti traje dva dana,dodas u testo malo ulja.
   Prijatno

--- Kraj citata ---
Kao "ustipci :good:"

Zoran:
   Moze i na obali po nesto.Serpa livnica kikinda tucana.Dorada,izbusene rupe na drskama
 i podizacu poklopca,napravljen metalni obruc da zar lakse stoji.Dve zice od pola metra za
 dizanje serpe i poklopca.
  Upotreba.Napraviti puno zara i podeliti ga,staviti dve oblice,izmedju njih prvi deo zara,
 serpu na oblice i ostatak zara na poklopac.
  Napomena.Testo podeliti u vise delova i malo ga nauljiti,tako da se lakse kida.

Zoran:
recept sledi

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju