Nautika opšta... > Kulinarske čarolije
Ishrana na ladji
Zoran:
U slikama
Zoran:
Pola kg brasna,so po ukusu 1 kesica suvog kvasca i vode..Zamesiti da na bude mnogo tvrdo,(sve se radi varjacom).Pustis da odstoji
pola sata pa jos malo doradis.Posle desetak minuta,prelijes testo sa malo ulja,i rukom vadis komade i oblikujes.Peces sa jedne,pa posle
sa druge strane u tiganju.Vrlo prosto,ako hoces da ti traje dva dana,dodas u testo malo ulja.
Prijatno
STG:
--- Citat: zoran 22, 10, 2009, 10:42:58 pre podne --- Pola kg brasna,so po ukusu 1 kesica suvog kvasca i vode..Zamesiti da na bude mnogo tvrdo,(sve se radi varjacom).Pustis da odstoji
pola sata pa jos malo doradis.Posle desetak minuta,prelijes testo sa malo ulja,i rukom vadis komade i oblikujes.Peces sa jedne,pa posle
sa druge strane u tiganju.Vrlo prosto,ako hoces da ti traje dva dana,dodas u testo malo ulja.
Prijatno
--- Kraj citata ---
Kao "ustipci :good:"
Zoran:
Moze i na obali po nesto.Serpa livnica kikinda tucana.Dorada,izbusene rupe na drskama
i podizacu poklopca,napravljen metalni obruc da zar lakse stoji.Dve zice od pola metra za
dizanje serpe i poklopca.
Upotreba.Napraviti puno zara i podeliti ga,staviti dve oblice,izmedju njih prvi deo zara,
serpu na oblice i ostatak zara na poklopac.
Napomena.Testo podeliti u vise delova i malo ga nauljiti,tako da se lakse kida.
Zoran:
recept sledi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju