Nautika opšta... > *** Od Bezdana do Delte ***

Delta ako ima zainteresovanih

<< < (20/29) > >>

Kapetan:
najdublje sto sam video je oko 90 metara ... 200 metara je ödprilike konopac za bacanje na dubinu od 50 metara na to sam mislio...

tacno je da nije dunav okean ali je meni motor stao recimo posle ritopeka (ispala sajla) a barza je bila 500 metara nizvodno od mene i isla uzvodno... prilicno nezgodna situacija , prvo sam pozvao duleta i obavestio o cemu se radi , zatim sam bacio sidro ... motor popravljen za 2 min .. al da nije bilo recimo alata (oko 20 -30 kila raznih zezancija) ko zna kako bi se zavrsilo ..

slazem se da treba icu u grupama , ali treba imati manje vise sve na gomilu u camcu ...

mossi:

--- Citat ---Sto se tice morskih vukova koji bi na takav put posli bez vesla i konopca, ne smem da napisem komentar da ne bi ponovo nekoga naljutio. (mossi ovo nema veze sa tobom)
--- Kraj citata ---

Pa naravno da nema, ja imam i dva vesla i kanapa 2 x 40m + 50m u restlovima i tanjim užadima!  :dance1: :lol:

Jedini mi je zajeb bio sam pozajmljenim motorom. Čovek rekao ispravan i mi poverovali.  :nono:
A sve je bilo u cajknot. Dva dana ranije sam doputovao sa godišnjeg, a šogor imao svojih muka.

Sidra moram da smislim, ali i dalje misilm da je vezivanje uz obalu MAMA, na duže tj barem sa jednim kanapom i jednim sidrom.
Barem kad smo u kazanima jer nikad ne znaš šta te može pomeriti sa sidrišta.
Tu malo dolazi u pomoć tehnika, DRIFT ALARM na GPS funkciji na mom sonaru.
Podesiš drift na 15m i ako ispadneš iz kruga od 15m pošne da pišti ko manijak!  :scare:

:good: :drinks:

Kapetan:

--- Citat: mossi  11, 01, 2010, 15:42:18 posle podne ---Tu malo dolazi u pomoć tehnika, DRIFT ALARM na GPS funkciji na mom sonaru.
Podesiš drift na 15m i ako ispadneš iz kruga od 15m pošne da pišti ko manijak!  :scare:

:good: :drinks:

--- Kraj citata ---

to je odlicna stvar nego jel ima to i odvojeno da se kupi ?

mossi:

--- Citat: Kapetan  11, 01, 2010, 16:56:27 posle podne ---to je odlicna stvar nego jel ima to i odvojeno da se kupi ?

--- Kraj citata ---

To je sastavni deo sonara 797c2xSI. A podešava se ručno, kao opcija u meniju /Alarmi.

A, Verovatno ga ima svaki ručni GPS. (Pitaj Peru)

Zoran:
     Kad se desi defekt,usidris se.Predpostavka je da ne plovis plovnim putem nego sa strane.
    Ako brod ide na tebe stanes na deo ladje gde te mogu videti sa drugog broda rasiris
ruke i mases kao da ces da poletis.To znaci da si u nevolji,ako nemas stanicu.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju